Uskoro isporuka uglja penzionerima, šta će biti sa invalidima rada?

Požarevac

Društvo

Uskoro isporuka uglja penzionerima, šta će biti sa invalidima rada?

Foto: pixabay.com

How Good Of A Friend Are You Really?

Kako E-Braničevo saznaje, ugovor je potpisan i sutra počinje isporuka uglja jednom broju penzionera.

Milorad Jovanović, predsednik Udruženja penzionera grada Požarevca i Veselin Bulatović, direktor za proizvodnju uglja u Ogranku „TE-KO“ Kostolac, potpisali su ugovor za isporuku 4.073 tone uglja, kaže Dobrivoje Obradović, predsednik protestnog odbora.

„Komisija koja je obrazovana u okviru PK „Drmno“je na osnovu utvrđene ispravnosti uplata napravila konačan spisak. Tu su većinom penzioneri koji su vršili uplatu preko PIO fonda na rate odbijanjem od penzije, a doplatu razlike u ceni platili gotovinski pošto drugačije nije bilo moguće. Isporuka uglja trebalo bi da počene sutra“, kaže Obradović za E-Braničevo.

On kaže da je komisija u međuvremenu utvrdila ispravnost spiska i ostalih penzionera i ugovor za ispuruku uglja očekuju da bude potpisan u utorak. Sa tog spiska je, po njegovim rečima, komisija izbrisala 20 penzionera jer je utvrdila da imaju centralno grejanje na osnovu dokumentacije od „Toplifikacije“.

Podsećamo da su potpisivanju ugovora prethodila dva protesta penzionera ispred zgrade požarevačke Gradske uprave.

POSTIGNUT DOGOVOR: BIĆE UGLJA ZA PENZIONERE

 PROTESTNA ŠETNJA PENZIONERA ZBOG NEISPORUKE UGLJA

Zajedno sa članovima Udruženja penzionera protestovali su i članovi Gradske organizacije invalida rada Požarevac. Iz ove organizacije kažu za E-Braničevo da oni još uvek nisu potpisali ugovor, jer su se pojavili određeni problemi u vezi sa dokumentacijom, ali da je sada izvesnije da će i njihovi članovi dobiti ugalj.

,,Mi smo ranije predali sve spiskove i dokaze o uplati i početku plaćanja naših članova. Međutim, sada oni to ne mogu da nađu, najverovatnije su negde zagubili zbog obimne dokumentacije, jer je sve išlo preko opštine. Sporna je dokumentacija za 209 članova sa spiska, te sada moramo da dokažemo da su počeli sa plaćanjem. Pokušaćemo da im u što kraćem roku dostavimo ponovo sve ono što je potrebno”, rekao je za E-Braničevo Svetozar Božinović, predsednik Gradske organizacije invalida rada Požarevca, i dodao da još uvek nisu dobili tačan podatak o tome koliko će uglja biti odobreno za ovo udruženje.

Oni mole svoje članove za strpljenje i razumevanje jer, kako kažu, ponovo moraju da rade posao koji su već uradili.

To Top