Veliko Gradište stipendira devet studenata

Veliko Gradište

Događaji

Veliko Gradište stipendira devet studenata

Foto: Opština VG

How Good Of A Friend Are You Really?

Predsednik opštine Veliko Gradište, Dragan Milić, juče je potpisao ugovore za stipendiranje devetoro studenata sa teritorije ove opštine za školsku 2022/2023. godinu.

Ove godine raspisana su dva konkursa. Na prvi konkurs za 16 studenata javilo se šestoro, a uslove je ispunilo troje, na drugi se, takođe, javilo šestoro studenata, od kojih je izabrano petoro i jedan za master studije.

Ovogodišnji dobitnici stipendija su: Vladimir Jovanović iz Velikog Gradišta, student četvrte u Medicinskog fakulteta u Beogradu,  Uroš Šundrić iz Velikog Gradišta, student prve godine Matematičkog fakulteta u Beogradu, Milica Matejić iz Carevca, studentkinja prve godine Beogradske akademije poslovnih i umetničkih stukovnih studija, Anja Jovanović iz Velikog Gradišta, studentkinja prve godine Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu,  Milica Mrkalj iz Velikog Gradišta, studentkinja treće godine Beogradske akademije poslovnih i umetničkih stukovnih studija, Nina Lazić iz Požežena, studentkinja treće godine Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, Ljubica Ivanović iz Kusića, studentkinja druge godine Farmaceutskog fakulteta u Beogradu, Milica Dimitrijević iz Kusića, studentkinja druge godine Akademije strukovnih studija Beograd, i Ivana Stokić iz Zatonja, studentkinja strukovnih studija na Akademiji tehničkih strukovnih studija Beograd.

“Opština će kao i do sada da ulaže u obrazovanje. Ove godine imaćemo 21 stipendistu, ali pored toga trudićemo se da poboljšavamo materijalni položaj, odnosno uslove učenja u svim našim školama. Često kažem da sam zaista ponosan kako naše obrazovanje radi“, rekao je predsednik stipendistima.

On je podsetio da, pored benefita kao što su besplatan prevoz, doručak i užina za decu koja ispunjavaju uslove, prevoz za srednjoškolce i studente, opština već više od decenije nagrađuje najuspešnije učenike i studente posebnim nagradama u vidu vaučera za tehničku robu.

“Stipendije ćemo nastaviti da dajemo i dalje, do sada su iznosile po 10.000 dinara, od marta će biti povećane na 15.000, a svako treće i naredno dete primaće po 20.000 dinara“, najavio je Milić.

To Top