Vlada Švajcarske podržava jačanje rodne ravnopravnosti u Srbiji

Braničevo

Društvo

Vlada Švajcarske podržava jačanje rodne ravnopravnosti u Srbiji

Foto: Swiss PRO

How Good Of A Friend Are You Really?

Vlada Švajcarske će kroz ovaj poziv sa 100.000 evra podržati do 30 lokalnih samouprava u osnaživanju mehanizama koji doprinose promociji i zagovaranju rodne ravnopravnosti u lokalnim zajednicama.

Program Swiss PRO objavio je javni poziv pod sloganom „Da ravnopravnost postane stvarnost", koji ima za cilj institucionalno jačanje lokalnih mehanizama za rodnu ravnopravnost.

Javni poziv je otvoren do 12. oktobra, a pravo učešća imaju 96 gradova i opština iz regiona Šumadije, zapadne, južne i istočne Srbije, a među njima su sve opštine Braničevskog okruga i grad Požarevac.

Lokalne samouprave će biti podržane sa do 3.300 evra po projektu koji za cilj ima povećanje učešća žena u procesu donošenja odluka, unapređenje položaja žena u lokalnoj zajednici u oblasti borbe protiv rodno zasnovanog nasilja, zdravlja žena, ekonomskog osnaživanja, položaja žena na selu, kao i pripadnica ranjivih grupa. Aktivnosti mogu biti usmerene i na unapređenje kompetencija lokalnih mehanizama, kao i promociju Evropske povelje o rodnoj ravnopravnosti na lokalnom nivou.

Program posebno ohrabruje uspostavljanje međuopštinske i međuinstitucionalne saradnje, a dodatno će biti vrednovani i projekati identifikovani u lokalnim akcionim planovima za rodnu ravnopravnost. 

Dodatne informacije o javnom pozivu i dokumentacija za prijavljivanje dostupni su OVDE.

To Top