„Vodoprivredi“ priznanje za poseban doprinos razvoju privrede regiona

Požarevac

Privreda

„Vodoprivredi“ priznanje za poseban doprinos razvoju privrede regiona

Foto: Eb, Vodoprivreda

How Good Of A Friend Are You Really?

Regionalna privredna komora Braničevskog i Podunavskog okruga nagradu za poseban doprinos razvoju privrede regiona u sektoru industrije dodelila je preduzeću „Vodoprivreda“ Požarevac.

Nenad Milanović, direktor Vodoprivrede, smatra ovo jednim od najvećih priznanja koje su dobili u poslednje vreme.

„Nagrada je rezultat odluka koje smo doneli pre pet, šest godina. Zaposlili smo mnogo mladih ljudi, ali smo zadržali i kadar sa iskustvom koji je već radio u firmi, što se pokazalo kao dobar spoj“, ističe Milanović.

 

Tamara Ivković, direktorka RPK uručuje priznanje  Nenadu Milanoviću, direktoru Vodoprivrede

Ovo priznanje obavezuje, ali je i podsticaj da u narednom periodu Vodoprivreda bude još bolja. Nastaviće se sa podmlađivanjem kadrova, kao i sa osavremenjavanjem poslovanja novim tehnologijama i inovacijama u polju u kojem preduzeće radi.

Nagrada RPK za poseban doprinos razvoju privrede

Posebno važno za uspeh Vodoprivrede je što se po prvi put država bavi uzrocima, a ne posledicama, jer su se poplave uglavnom dešavale zbog elementarnih nepogoda, a država je sanirala samo posledice u naseljenim mestima.

„Prvi put nakon 30 godina država reaguje tako što rešava uzroke problema, što nije popularno kod nas, jer su uglavnom u planini, negde na nepristupačnom području, ali time se rešava bezbednost građana i prvi put da se grade i rekonstruišu objekti na mestu koje je uzrok problema u našem kraju“, objasnio je Milanović.

Vodoprivreda je hidrograđevinska firma čija je primarna delatnost izgradnja hidrotehničkih objekata. Osnovana je 1956. godine sa ciljem odbrane Požarevca i okoline od poplava. Uspešno je ispratila razvoj vodoprivrede kao privredne grane i izrasla u modernu firmu spremnu da odgovori na izazove klimatskih promena i ljudskog nemara.

To Top