APEL POLJOPRIVREDNICIMA: Oglasilo se Udruženje „Fortuna“ iz Požarevca

Požarevac

Saopštenja

APEL POLJOPRIVREDNICIMA: Oglasilo se Udruženje „Fortuna“ iz Požarevca

Foto: Udruženje

How Good Of A Friend Are You Really?

Povodom blokada na putevima u okolini Požarevca zbog protesta poljoprivrednika, iz Udruženja za pomoć osobama sa invaliditetom "Fortuna" upućuju apel ljudima koji protestuju da imaju malo više razumevanja za najranjivije sugrađane koji žive u ovom gradu, poput dece sa razvojnim poteškoćama.

U četvrtak, 18. maja, deci koja su se organizovanim prevozom vraćala iz škole iz Beograda (školuju se u specijalizovanim školama za decu sa razvojnim poteškoćama), onemogućen je povratak kući jer ih nisu pustili kroz blokadu, kažu iz Udruženja "Fortuna".

„Smatramo da je krajnje nehumano i nekorektno da se deca sa razvojnim poteškoćama upute na alternativne puteve i da se produžava njihovo i ovako teško putovanje. Nisu deca kriva ni za šta, a vi kao odrasli ljudi trebalo bi da imate svest kako je njima bilo u tom trenutku i kako je bilo njihovim roditeljima. Nije u redu da se na ovaj način pogoršava i ovako već loše zdravstveno stanje i da se uskraćuje prolaz, jer pojedini roditelji sad ne smeju da šalju svoju decu u školu iz straha sta ih čeka na putu“, piše između ostalog u saopštenju koje je Udruženje „Fortuna“ poslalo redakciji portala E-Braničevo.

Na kraju saopštenja iz ovog udruženja apeluju na poljoprivrednike da ne uskraćuju deci obrazovanje i izlažu ih dodatnom stresu.

 

To Top