Beogradski umetnik izlaže u Požarevcu

Požarevac

Kultura

Beogradski umetnik izlaže u Požarevcu

Foto: GSU

How Good Of A Friend Are You Really?

U Galeriji savremene umetnosti Narodnog muzeja Požarevac juče je otvorena izložba slika pod nazivom „Dodiri i zračenja“, autora Griše Masnikose iz Beograda.

„Koncepcija izložbe zasniva se na težnji autora da predstavi svoj slikarski razvoj i uopšte svoje shvatanje slikarstva, odabirom slika iz prve faze svog stvaralaštva, neposredno posle završene likovne akademije, i faze vezane za proteklih šest godina. Iako je to raspon od gotovo 40 godina, početne slikarske ideje prisutne u najranijim delima postoje i u sadašnjim slikama, obogaćene figuracijom“, rekla je Marina Radosavljević, viši kustos.

 

Prisutnima se obratio i autor izložbe, Griša Masnikosa, koji je naglasio da je slikarstvo za njega sinteza figurativnog i apstraktnog.

 

Figurativna slika je dočaravanje realnosti. Sastoji se od oivičenih fleka, koje su obojene pigmentima sa željenim tonom, valerom, pasažem, pa i eventualnim rasterom. Nefigurativna slika se radi identičnim načinom. Ako je ona asocijativna, sadrži u sebi udeo realnosti“, kazao je on.

Izložba će biti otvorena do 18. avgusta. Ulaz je slobodan uz korišćenje svih preventivnih mera zaštite protiv virusa kovid 19.

To Top