Besplatne projekcije igranog i dokumentarnog filma u Kučevu

Kučevo

Kultura

Besplatne projekcije igranog i dokumentarnog filma u Kučevu

Foto: Arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

U okviru 16. turneje „Slobodne zone“ koja će obuhvatiti 50 gradova u Srbiji, „Zeleni bioskop“ će organizovati predstave i na glavnom gradskom trgu u Kučevu, na platou ispred Centra za kulturu „Dragan Kecman“.

Na programu je pet filmova, a ovaj kulturni događaj otvoriće film „Ja sam Greta“,  o trenutno najpoznatijoj ekološkoj aktivistkinji, koji će biti prikazan u ponedeljak, 20. juna. Narednog dana posetioci će imati priliku da pogledaju dokumentarni film pod nazivom “Zabavi je došao kraj”, a 22. juna na program je novi film velikog izraelskog dokumentariste Avija Mograbija, svedočenje  izraelskih vojnika o okupaciji palestinskih teritorija na Zapadnoj obali i u Pojasu Gaze -
 “Prve 54 godine: skraćeni priručnik za vojnu okupaciju“.

U četvrtak, 23. juna, publika će imati priliku da pogleda „Prvi sneg“, Hamija Ramezana finsko-iranskog filmskog režisera i scenariste, a sledećeg dana na program je film “Bez kajanja”, u kom priča prati holandske mirnodopske trupe koje imaju zadatak da sprovode mirovnu misiju na Bliskom istoku.

Ovaj projekat predstavlja projekcije dokumentarnih i igranih filmova koji tematski u fokusu imaju ekologiju i zaštitu životne sredine, a cilj je da doprinese podizanju nivoa ekološke svesti kod građana o zaštiti životne sredine i da ih podstakne na kritičko promišljanje kako se odnose prema sredini u kojoj žive. Takođe, projekat želi da doprinese decentralizaciji kulture kroz popularizaciju filmskog stvaralaštva i za cilj ima da obogati kulturni život odbranih projektnih gradova.

Projekcije počinju u 20 časova i besplatne su, a  publika  će imati priliku da uživa u najnovijim ostvarenjima u oblasti igranog i dokumentarnog filma i informiše se u vezi sa aktuelnim ekološkim temama.

To Top