Danas se obeležava Svetski dan hrane

Braničevo

Zdravlje

Danas se obeležava Svetski dan hrane

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut” sa mrežom okružnih zavoda za javno zdravlje među kojima je i požarevački, svake godine obeležava Svetski dan hrane i kampanju Oktobar – mesec pravilne ishrane.

Organizacija za hranu i poljoprivredu (FAO) svake godine 16. oktobra obeležava Svetski dan hrane, dan kada je ova organizacija i osnovana 1945. godine. U Srbiji se 16. oktobar – Svetski dan hrane obeležava od 2001. godine uz podršku Ministarstva zdravlja Republike Srbije.

Svetski dan hrane obeležava se ove godine pod sloganom: „Gaji, hrani, podržavaj. Svi zajedno. Naše akcije naša su budućnost” sa fokusom na jačanje prehrambenih sistema i smanjenje broja gladnih u svetu.

 Ove godine povodom Svetskog dana hrane, Zavod za javno zdravlje Požarevac u saradnji sa svim domovima zdravlja, osnovnim školama i predškolskim ustanovama Braničevskog i Podunavskog okruga, raspisao je konkurs „Zdravlje na usta ulazi” za izbor najboljih likovnih i literarnih radova za decu predškolskih ustanova i učenike osnovih škola sa ciljem podsticanja zdravstvenovaspitnog rada i realizacija predavanja na temu pravilne ishrane.

Detaljnije pogledajte OVDE.

To Top