Budžet opštine Kučevo uvećan za više od 13 miliona dinara

Kučevo

Događaji

Budžet opštine Kučevo uvećan za više od 13 miliona dinara

Foto: RTV Mlava

How Good Of A Friend Are You Really?

Sednica Skupštine opštine Kučevo, 13. po redu, održana je u sredu, 20. oktobra. Na dnevnom redu bilo je 10 tačaka.

Najvažnija tačka na ovoj sednici odnosila se na Odluku o izmeni i dopuni odluke o budžetu opštine Kučevo. Usvajanjem ove odluke, budžet je uvećan za 13.764.000 dinara i sada iznosi 583.764.000 dinara.

,,Prihodna i rashodna strana su uvećane za ovaj iznos zbog određenih projekata za koje je opština Kučevo dobila sredstva od nadležnih ministarstava”, istakao je Branko Kecman, predsednik Skupštine opštine Kučevo.

On je napomenuo da je između ostalih Ministarstvo za rad i socijalna pitanja opredelilo 2.101.764 dinara za projekat ,,Pomoć u kući za starija lica”, a Ministarstvo zaštite životne sredine za projekat ,,Prevencije nelegalnog odlaganja otpada i uklanjanje” 1.207.219 dinara.

Kako kaže, opredeljena su dodatna sredstva za strelce protivgradne zaštite, uređenje fasade na zgradama, tekuće održavanje putne infrastrukture i ulične rasvete, kao i za budžetski fond za razvoj poljoprivrede i projektnu dokumentaciju za potrebe škola.

Rebalasnom budžeta sredstva su izdvojena i za Centar za socijalni rad i Dom zdravalja radi obezbeđenja nesmetanog funkcionisanja ovih ustanova, a povećana su i sredstva za mesne zajednice, sportsku organizaciju i tekuću budžetsku rezervu, kao i za redovno funkcionisanje javnih ustanova.

Druga tačka odnosila se na izmenu odluke o bespovratnom sufinansiranju aktivnosti na investicionom održavanju i unapređenju svojstva zgrada, postupku dodele sredstava, procentu učešća i uslovima pod kojim opština učestvuje u finansiranju.

,,Prethodnom odlukom je predviđeno da opština može sufinansirati maksimalno 50 odsto iznosa, a sada je to izmenjeno, pa može i 90 odsto”, kazao je Kecman.

Prema njegovim rečima, treća, četvrta, peta, šesta, sedma i osma tačka odnosile su se na pojedina rešenja i razrešenja članova školskih odbora, opštinskog saveta roditelja i imenovanja novog.

To Top