Centar za kulturu Požarevac obeležio četiri decenije postojanja

Požarevac

Događaji

Centar za kulturu Požarevac obeležio četiri decenije postojanja

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Davne 1982. godine Požarevac je dobio jedan od najmodernijih objekata za izvođenje kulturno – umetničkih programa.

Centar za kulturu Požaravac danas slavi 40 godina od useljenja u zgradu u kojoj se i danas nalazi i uspešno radi. Na svečanosti posvećenoj ovom jubileju prisutnima se najpre obratila direktorka Centra za kulturu, Galina Pavlenko Perić, koja je istakla da svi koji su učestvovali u radu ustanove su deo njene istorije nastajanja i razvoja.

Galina Pavlenko Perić

„Za protekle četiri decenije rada u ovoj zgradi realizovan je veliki broj značajnih programa počev od bioskopskih projekcija, pozorišnih festivala, predstava, izložbi, književnih večeri i koncerata. Ogroman broj posetilaca je proteklih  godina posetio Centar za kulturu Požarevac, čime se prvobitna ideja ostvarila na najbolji način, a to je da se kulturni sadržaj približi što većem broju građana, da se podstakne ljudski duh u stvaranju novih umetničkih vrednosti, edukuje i zabavi publika svih uzrasta, što je i  ostao smisao našeg postojanja“, navela je Perić.

 

Prisutni na svečanosti

Ona je prisutne podsetila i na delo akademskog vajara Jovana Soldatovića, skulpturu Milivoja Živanovića, koja je u godini jubileja postavljena ispred Centra za kulturu.

>>POSTAVLJENA SKULPTURA MILIVOJA ŽIVANOVIĆA<<

„Danas nas je ovde okupio jedan značajan jubilej, čiji je povod događaj koji je iz korena promenio kulturna zbivanja pre četiri decenije u Požarevcu. Centar za kulturu nije svih ovih godina spavao na lovorikama sopstvene slave, već je stalno unapređivao ponudu i povećavao broj svojih ansambala, sekcija i umetnićkih izraza pod svojim krovom“, istakao je Predrag Mijatović, predsednik Skupštine grada Požarevca.

 

Predrag Mijatović

Nakon obraćanja dodeljene su zahvalnice predstavnicima eparhije Braničevske, grada Požarevca i Ministarstva kulture i informisanja.

Umetnički program

Članovi svih sekcija ove ustanove, sa dramskim umetnicima Vesnom Stanković i Lepomirom Ivkovićem, izveli su muzičko-scensko delo "Naš dom između dva veka".

To Top