Centar za kulturu u Kučevu dobio novog v.d. direktora

Kučevo

Događaji

Centar za kulturu u Kučevu dobio novog v.d. direktora

Foto: RTV Mlava

How Good Of A Friend Are You Really?

Najznačajnije tačke o kojima su odlučivali kučevački odbornici su treći rebalans budžeta i imenovanje novog v.d. direktora Centra za kulturu „Dragan Kecman“.

Zbog odlaska u penziju Zlatan Zabukovec razrešen je dužnosti direktora Centra za kulturu „Dragan Kecman“, a za v.d. direktora ove ustanove imenovana je Marija Kocić odlukom kučevačkih odbornika.

Marija Kocić

U okviru tačke imenovanja i razrešenja imenovani su novi članovi Opštinskog veća. Naime, Saša Vuletić i Damir Jovanović podneli su ostavku na funkciju člana Opštinskog veća, a na njihovo mesto su na predlog SPS-a izabrani Siniša Jovanovića i Dragomir Firulović.

Odbornici su raspravljali i o trećem rebalansu budžeta opštine Kučevo.

„Prvobitno je planirano da budžet iznosi 628 miliona dinara, s tim što je tu predviđeno zaduživanje kod poslovnih banaka u iznosu od 28 miliona dinara. Ovim rebalansom  prihodna i rashodna strana biće uvećane i iznosiće oko 609 miliona dinara. Značajno je istaći da je visina transfera od nadležnih organa ostala ista, a da je do povećanja došlo zato što su  prihodi od poreza na zarade porasli jer je dosta ljudi zapošljeno u prethodnom periodu“, kazao je nakon zasedanja Branko Kecman, predsednik Skupštine opštine Kučevo.

Radi proširenja starog groblja i realizacije projekta vetroelektrane „Rakova bara“ na teritoriji opštine Kučevo usvojene su odluke o pristupanju izmene i dopune plana generalne regulacije ove opštine.

To Top