Hitno zasedanje, na dnevnom redu novčana pomoć srednjoškolcima

Požarevac

Događaji

Hitno zasedanje, na dnevnom redu novčana pomoć srednjoškolcima

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Mladen Ničić, predsednik Skupštine grada Požarevca, zakazao je sednicu po hitnom postupku za četvrtak, 30. novembar.

Na dnevnom redu je samo jedna tačka - predlog Odluke o dodeli jednokratne novčane pomoći učenicima srednjih škola na teritoriji grada Požarevca, koji su državljani Republike Srbije.

Kako se navodi u skupštinskom materjalu, ovom odlukom utvrđuje se pravo na isplatu jednokratne novčane pomoći u visini od 10.000 dinara učenicima svih srednjih škola. Sredstva za realizaciju ove odluke obezbeđuju se u budžetu Republike Srbije, a gradu Požarevcu preneće ih Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju.

Grad Požarevac će sredstva uplatiti na račune:

- jednog od roditelja maloletnog, odnosno punoletnog učenika,

- jednog od roditelja u slučajevima kada samostalno vrši roditeljsko pravo,

- staratelja u slučajevima kada je pravnosnažnom odlukom organa starateljstva postavljen za staratelja deteta za koje se isplaćuje novčana pomoć,

- hranitelja u slučajevima kada je pravnosnažnom odlukom organa starateljstva zasnovano hraniteljstvo deteta za koje se isplaćuje novčana pomoć

- punoletnog učenika ukoliko poseduje račun.

Sve srednje škole na teritoriji Požarevca se odlukom obavezuju da svim navedenim licima dostave obrazac za uplatu novčane pomoći uz saglasnost za obradu ličnih podataka, kao i da potpisane obrazce overene pečatom od strane ovlašćenog lica škole, zajedno sa fotokopijom lične karte i tekućeg računa, dostave Odeljenju za finansije Gradske uprave Požarevac.

Sednica Skupštine grada Požarevca biće održana u skupštinskoj sali (broj 107) u Gradskom zdanju, a početak je u 11 časova.

To Top