DJB I SSP o odlaganju grejne sezone u Požarevcu

Požarevac

Saopštenja

DJB I SSP o odlaganju grejne sezone u Požarevcu

Foto: Arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Tri dana nakon 15. oktobra, kada se očekivalo da počne grejna sezona u Požarevcu, a to se nije dogodilo, strasti se ne stišavaju. Redakciji E-Braničeva stigla su i saopštenja gradskih odbora “Dosta je bilo” i Stranke slobode i pravde.

 I oni upozoravaju na kršenje člana 55 Odluke o uslovima i načinu snabdevanja toplotnom energijom u kome se navodi da je distributer dužan da kupcu isporuči toplotnu energiju u toku grejne sezone, koja počinje 15. oktobra, a završava se 15. aprila. 

JIG I SOVA: NEZAKONITO ODLOŽEN POČETAK GREJNE SEZONE

U saopštenju Gradskog odbora “Dosta je bilo”, koje potpisuje predsednica Tatijana Stojadinović, pored toga što je prekršen član 55, navodi se da “ još jedna nelogičnost leži u činjenici da u situaciji kada građanima nije uključeno daljinsko grejanje oni su usled hladnoće prinuđeni da uključe  uređaje za grejanje koji troše električnu energiju”.

“Za proizvodnju jednog kilovata električne energije je potrebno otprilike tri puta više uglja u odnosu na proizvodnju jednog kilovata toplotne energije. Dakle, ušteda ne postoji. Ne postoji razumno objašnjenje za ovakav tip „uštede“. Ukoliko je u pitanju solidarnost sa građanima koji se greju na sopstveno grejanje, moglo je to i drugačije da se pokaže. Građanima svakako nije lakše kada se smrzavaju svi zajedno, jer posledice će u ovom slučaju biti skuplje.  Računi za struju veći, potrošnja električne energije viša, lečenje prehlada i potencijalna epidemija zagušiće naš ionako prenapregnut zdravstveni sistem”, stoji između ostalog u saopštenju požarevačkog DJB koji poziva rukovodstvo JP “Toplifikacija” u Požarevcu da se urazumi i prekine nelegitimno i nelegalno kršenje ugovornih obaveza sa građanima.

Iz Gradskog odbora Stranke slobode i pravde, između ostalih kritika, pitaju gradonačelnika ko je odlučio da bez odluke Skupštine grada odloži početak grejne sezone, ko je na taj način odgovoran za kršenje Odluke o uslovima i načinu snabdevanja toplotnom energijom i šta će tim povodom učiniti.

Pored toga upitali su i do kada će ovo protivpravno odlaganje da traje, odnosno kada građani mogu očekivati redovno snabdevanje toplotnom energijom, kako će građanima biti nadoknađena šteta za plaćenu a neizvršenu uslugu, kao i zbog čega već tri godine nije raspisan javni konkurs za izbor direktora JP “Toplifikacija” i kada će to učiniti.

To Top