Dodeljen ugovor vredan 266 miliona dinara za rekonstrukciju bazena

Požarevac

Društvo

Dodeljen ugovor vredan 266 miliona dinara za rekonstrukciju bazena

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Lokalna samouprava dodelila je ugovor za rekonstrukciju postojećih bazena i dogradnju objekta za bazensku tehniku na požarevačkom gradskom bazenu.

Ugovor je dodeljen grupi ponuđača i to: ,,Alex E&C“ Beograd, ,,Interfast“ Beograd, ,,Interfast Advanced Security Systems“ Beograd i ,,Vostok Investments“ Subotica. Vrednost ugovora je nešto veća od 266 miliona dinara sa porezima.

U tehničkoj specifikaciji je navedeno da je predviđena kompletna rekonstrukcija kupališta i uklanjanje postojećih bazena - demontaža i rušenje, zemljani, betonski, pripremni, izolaterski, keramičarski radovi i čišćenje. Između ostalog, navodi se da će veliki i dečiji bazen biti obloženi pločicama i biće ugrađeno osvetljenje, o čemu je portal E-Braničevo ranije pisao.

Rok za završetak radova je 180 radnih dana. Garatni rok za radove je pet godina, a garancija za ugrađeni materijal dve godine.

Milan Jović, član Gradskog veća zadužen za omladinu i sport, ranije je rekao za E-Braničevo da je rekonstrukcija gradskog bazena u Požarevcu neophodna, kako građani ne bi ostali bez otvorenog bazena u letnjim mesecima.

,,U korito gradskog bazena u Požarevcu, od kada je on izgrađen, 1985. ili 1986. godine, nikada ništa nije uloženo. Stanje je loše i više nije bezbedan za građanstvo. Rekonstrukcija je trebalo da bude urađena još pre oko deset godina, ali nije. Nije do sada bilo novca za te potrebe, ali sada je došlo do krajnje granice da je opasan za korišćenje,  curi voda na sve strane”, rekao je Jović.

ULAGANJEM U SPORTSKU INFRASTRUKTURU DO BOLJEG FUNKCIONISANJA KLUBOVA
 

To Top