Donacija bolnici u Požarevcu – jastuci i paketići za bebe

Požarevac

Događaji

Donacija bolnici u Požarevcu – jastuci i paketići za bebe

Foto: T. Sotirov

How Good Of A Friend Are You Really?

Dragan Milić, predsednik opštine Veliko Gradište, uručio je danas donaciju Opštoj bolnici u Požarevcu – jastuke za pacijente. Pored toga, opština je po prvi put donirala i paketiće za bebe rođene u ovoj zdravstvenoj ustanovi sa teritorije Velikog Gradišta.

Danko Nikolić, direktor Opšte bolnice Požarevac, podsetio je da saradnja opštine Veliko Gradište i požarevačke bolnice traje dugi niz godina. Po njegovim rečima, opština Veliko Gradište izlazila je u susret zahtevima bolnice i pružala pomoć za njeno funkcionisanje.

,,Godine 2018. uplaćeno je po 100.000 dinara za nabavku novog agregata i bronhoskopa. Iste sume su bile uplaćene 2019. godine za nabavku posteljine, 2020. za aparate i trake za šećer i prošle godine za nabavku tetra pelena za porodilište i pedijatriju. Ta saradnja se nastavila i u 2023. godini kada je opština donirala 240.000 dinara za nabavku jastuka. U poslednjoj turi je nabavljeno 283 jastuka, što je dovoljan broj da pokrijemo veliki deo bolnice“, istakao je Nikolić.

Novi jastuci za bolnicu u Požarevcu

Dragan Milić, predsednik opštine Veliko Gradište, pohvalio je lekare požarevačke bolnice i istakao da ono što oni čine, i što su činili u periodu koronavirusa, izuzetno znači pacijentima iz ove opštine.

Naglasio je da je opština i do sada pomagala Opštoj bolnici u Požarevcu i podsetio na donaciju prošle godine od oko 20 dušeka za ortopetsko odeljenje.

,,To je naša bolnica, tu se leče naši pacijenti. Upućujem molbu predsednicima drugih opština u Braničevskom okrugu da pomognu njenom funkcionisanju“, rekao je Milić i predložio direktoru bolnice da podnese zahtev i da do maja nabave još 200 jastuka.

Po prvi put je opština Veliko Gradište donirala i paketiće za bebe koje se rode u Opštoj bolnici Požarevac, a sa teritorije su ove opštine.

,,Paketić sadrži ćebe sa igračkom za bebu, čestitku opštine i obaveštenje u kome piše koja prava roditelji mogu da ostvare u Velikom Gradištu – besplatan vrtić za treće dete, kuhinja, prevoz, a ove godine i 30 odsto smanjenja poreza na imovinu za sve porodice koje imaju tri i više deteta. Na taj način želimo da poboljšamo natalitet“, naglasio je Milić.

Paketić za bebe iz Velikog Gradišta

Direktor Opšte bolnice u Požarevcu dodao je da se nada da će ovim sitnicama kod mladih ljudi podstaći rađanje beba i istakao da su se od početka godine u ovoj ustanovi rodile 63 bebe.

O otvaranju nove bolnice i rekonstrukciji stare

Na pitanje novinara kada će biti otvorena nova bolnica, Nikolić je kazao da to ne zavisi samo od ove zdravstvene ustanove, već i od Ministarstva zdravlja.

“Projekat je završen, ali trudimo se da nadoknadimo i neke druge stvari koje nedostaju, kako bi nova bolnica bila stvarno nova. Oko 90 odsto stvari je obezbeđeno, a ostalo je da kompletiramo još neke sitnice. Nadamo se da će to biti u skorijom periodu“, kazao je Nikolić.

Što se tiče rekonstrukcije stare bolnice, grad Požarevac finansira projekat i očekuje se da će brzo biti završen, s obzirom na to da je bolnica uradila sve što je bilo u njenoj obavezi, dodao je Nikolić.

 

To Top