Filmsko veče posvećeno Požarevcu

Požarevac

Događaji

Filmsko veče posvećeno Požarevcu

Foto: Film “Bambilend”

How Good Of A Friend Are You Really?

Retrospektiva studentskih filmova Požarevljanina Danila Stanimirovića biće prikazana večeras u 20 časova u Centru za kulturu Požarevac.

Kako je napisano u najavi događaja, skoro svi filmovi su snimani u Požarevcu i direktno su vezani za rodni grad autora.

>>E-INTERVJU: DANILO STANIMIROVIĆ: MLADI POŽAREVLJANIN “ZARAŽEN” FILMOM<<

Na programu je ukupno pet kratkometražnih ostvarenja. Ulaz je slobodan.

Program 

BAMBILEND (2019) - Visoko nagrađivani kratkometražni film koji je svoju svetsku premijeru imao u čuvenom bioskopu Anthology Film Archives u Njujorku i nakon toga bio prikazivan na preko 70 festivala širom sveta i osvojio brojne nagrade. Govori o Strahinji, mladom glumcu koji radi kao klovn na dečijim rođendanima. Ne bi li povratio sećanje na detinjstvo koje je proveo u Bambilendu, Strahinja dolazi u svoj rodni grad.

BARILI (2016) - Prvi dokumentarni film autora, koji govori o čuvenom požarevačkom horu Barili, portretišući istovremeno njegov dom zgradu Načelstva u Požarevcu. Premijeru je imao na festivalu dokumentarnog film “Slobodna zona”.

CRVENO (2017) -  Prvi igrani film Danila Stanimirovića koji je osvojio brojne nagrade na mnogim festivalima srednjoškolskog filma u regionu. Govori o odrastanju u Požarevcu u tinejdžerskom periodu.

SEOBE (2017) - Film nastao u produkciji ,,DokuFesta” iz Prizrena gde su imale i svetsku premijeru, a zatim su prikazivane na mnogobrojnim festivalima na Balkanu. Seobe portretišu selo Sirakovo u blizini Požarevca i govore o stalnom fenomenu selidbi koje su vezane za ovaj kraj.

PROKOP (2021) - Jedini film koji nije direktno vezan za Požarevac. Ali se ovaj film ekskluzivno prikazuje odmah nakon premijere koju je imao na nedavno završenom ,,Beldocs” festivalu.

To Top