Gde će se nalaziti spomenik slavnoj slikarki?

Požarevac

Društvo

Gde će se nalaziti spomenik slavnoj slikarki?

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Gradsko veće grada Požarevca donelo je odluku o određivanju lokacije za postavljanje spomenika i pokretanju postupka za izbor idejnog rešenja spomenika srpskoj slikarki Mileni Pavlović Barili u Požarevcu.

Kao što je gradonačelnik Požarevca, Saša Pavlović, najavio za skupštinskom govornicom, istaknuta umetnica i rođena Požarevljanka, Milena Pavlović Barili konačno dobija zaslužni spomenik, a više o tome podelio je u objavi na društvenoj mreži „Instagram“.

>>SPOMENIK MILENI, SPORTSKI TERENI PO JOVI BUDIMIRU I VELIMIRU VASOVIĆU<<

„Uzevši u obzir da je naš predlog da lokacija bude u delu grada koji generiše Narodni muzej, Legat Miodraga Markovića, kao i galeriju Milena Pavlović-Barili, koja je i njena rodna kuća, smatramo da bi to mesto bilo najprikladnije za postavljanje spomenika velikoj umetnici“, naveo je Pavlović u objavi na zvaničnom profilu.

Podsetimo, pre tačno 60 godina, 24. juna u 12 časova, Danica Pavlović Barili otkrila je spomen ploču na rodnoj kući iz koje je Milena ponela snove svog detinjstva, na kojoj piše „Milenin dom, njenom talentu, vrednoći i mladosti, mama.“

>>OBELEŽEN JUBILEJ – 60 GODINA POSTOJANJA GALERIJE “MILENE PAVLOVIĆ BARILI”<<

To Top