Grad planira rekonstrukciju parka, Tabačke čaršije i Čikoša

Požarevac

Društvo

Grad planira rekonstrukciju parka, Tabačke čaršije i Čikoša

Foto: T. Sotirov

How Good Of A Friend Are You Really?

Tokom obimne rasprave o izvršenju budžeta Požarevca na zasedanju lokalnog parlameta, Saša Pavlović, gradonačelnik Požarevca rekao je da grad i dalje u planu ima rekonstrukciju trga ,,Čikoš” i gradskog parka.

Kako kaže, za ove rekonstrukcije postoje projekti, ali je najavio novo projektovanje kako bi investicije bile jeftinije nego što je to bilo planirano ranije. 

,,To je bilo u nekom drugom vremenu kada nismo imali ovakve finansijske udare. O njima ću pričati kada budemo raspravljali o Odluci o budžetu za 2023. godinu, kada ću vam detaljno i reći šta je sve poskupelo“, rekao je Pavlović.

Tabačka čaršija u centru Požarevca je, kako kaže gradonačelnik, kompleksniji problem koji bi trebalo bolje sagledati.

,,Tabačka čaršija nije samo puko popločavanje, već moramo da odlučimo šta ćemo sa saobraćajem. Ne znam da li ćemo to uspeti u ovom mandatu, ali je bitno da imamo projekte, ulažemo u ljudske resurse i pravimo tim”, objasnio je Pavlović.

Takođe, on je otkrio da je grad zahtevao informaciju koliko će koštati kompleks nekadašnjih teniskih terena ,,Gem” koji je trenutno u vlasništvu Vojske Srbije, kako bi grad otkupio imovinu.

,,Želimo da ono što je javno naše, postane naše i na papiru”, dodao je Pavlović.

To Top