Izabrani novi članovi Gradskog veća Požarevca

Požarevac

Događaji

Izabrani novi članovi Gradskog veća Požarevca

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Na današnjem zasedanju požarevački odbornici izabrali su tajnim glasanjem dva člana Gradskog veća zadužena za resor obrazovanja i mesne zajednice.

Na predlog Saše Pavlovića, gradonačelnika Požarevca, dnevni red dopunjen je tačkom koja se odnosi na izbor dva člana Gradskog veća. Većinom glasova odbornika predlog je prihvaćen i ova tačka je razmatrana kao prva.

Predsednik Skupštine Požarevca, Predrag Mijatović, najpre je konstatovao ostavku Tomice Stojanovića na funkciju člana Gradskog veća zaduženog za obrazovanje, a potom je gradonačelnik za novog člana predložio Gorana Nestorovića, doktora tehničkih nauka.

Nestorović je rođen 1978. godine u Požarevcu. Doktorirao je 2012. godine na Univerzitetu u Novom Sadu. Direktor je Tehničke škole sa domom učenika „Nikola Tesla“ u Kostolcu od 2013. godine, a od 2015. godine je i predsednik Aktiva direktora  srednjih škola. Pored toga je predsednik Saveta za društvene delatnosti grada Požarevca i stalni član Komisije za izbor direktora javnih preduzeća i ispitivač za poznavanje rada na računaru. Oženjen je i ima dvoje dece, rekao je između ostalog gradonačelnik.

„Struka kaže da je obrazovanje deo kvartalnog sektora privrede, a ja bih to nazvao veznim sektorom privrede koji povezuje sve privredne grane činjenicom da se u sistemu obrazovanja nalazi motivacija naših života, naša deca. Briga za sve obrazovne ustanove u gradu, za decu iz društveno osetljivih grupa i nacionalnih manjina, za uslove inkluzivnog obrazovanja dece sa invaliditetom, za bolje uslove rada naših nastavnika i za mogućnost usavršavanja i napredovanja biće moj primarni deo plana koji ću predočiti gradonačelniku na saglasnost“, rekao je Nestorović.

 

Goran Nestorović

Za člana Gradskog veća zaduženog za mesne zajednice, gradonačelnik je predložio Ivana Pantića, tehničara drumskog saobraćaja.

Ivan Pantić rođen je 1979. godine u Požarevcu gde i danas živi. Trenutno je zaposlen u Gradskoj upravi Požarevca gde od 2002. godine radi kao viši referent. Oženjen je i otac dvoje dece.

To Top