Gradištanski odbornici u ponedeljak odlučuju o budžetu za 2021. godinu

Veliko Gradište

Događaji

Gradištanski odbornici u ponedeljak odlučuju o budžetu za 2021. godinu

Foto: Arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Za ponedeljak, 14. decembar, zakazana je četvrta sednica Skupštine opštine Veliko Gradište. Na dnevnom redu je čak 55 tačaka.

Prva, a ujedno i najvažnija i najobimnija tačka dnevnog reda, je predlog odluke o budžetu opštine Veliko Gradište za 2021. godinu. 

Odbornici će potom razmatrati predloge odluka koje se odnose na angažovanje eksterne revizije za završni račun budžeta opštine za 2020. godinu i pristupanje izradi plana razvoja opštine za period od 2021-2031. Sledeća tačka dnevnog reda je izmena i dopuna plana detaljne regulacije centralne zone naselja Veliko Gradište i plan detaljne regulacije područja i okoline tvrđave Ram.

Odlučivaće se i o dodeli plaketa i pohvala, naknada za korišćenje javnih površina na teritoriji opštine i manjim montažnim objektima privremenog karaktera. Pred odbornicima će se naći i predlog odluke o izmeni i dopuni odluke o utvrđivanju doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta, plan postavljanja sredstava oglašavanja na javnim površinama, usvajanje akcionog plana za unapređenje geografsko-informacionog sistema, predlog odluke o stipendiranju studenata sa teritorije opštine i predlog odluke o osnivanju saveta za javnu bezbednost i sigurnost građana.

Odbornici će razmatrati predlog odluke o pokretanju postupka javno-privatnog partnerstva bez elemenata koncesije za sprovođenje, odnosno realizaciju projekata javno-privatnog partenerstva za izgradnju, rekonstrukciju, održavanje i obezbeđenje dostupnosti saobraćajne infrastrukture na teritoriji opštine Veliko Gradište sa javnim plaćanjem.

Na sednici će se raspravljati o prestanku mandata savetima mesnih zajednica i imenovanju poverenika i zamenika poverenika opštine za mesne zajednice na teritoriji opštine. Odlučivaće se i o izmeni i dopuni odluke o finansijkoj podršci porodici deci na teritoriji opštine, kao i o otuđenju pokretnih stvari – opreme bez naknade u svojini opštine u korist Doma zdravlja u Velikom Gradištu. 

Kao tačka dnevnog reda navodi se predlog odluke o obrazovanju saveta za populacionu politiku, kao i predlog rešenja o razrešenju i postavljanju člana opštinskog štaba za vanredne situacije.
Čak 14 tačaka je vezano za rešenja koja se odnose na otuđenje građevinskog zemljišta, nepokretnosti i neizgrađeno građevinsko zemljišta iz javne svojine opštine Veliko Gradište neposrednom pogodbom sa fizičkim licima. 

Nekoliko tačaka se odnosi na usvjanje izveštaja, izmena i dopuna statuta, programa i davanja saglasnosti na planove i programe rada, finansijske planove javnih ustanova i preduzeća za 2021. godinu. Na samom kraju su predlozi o imenovanju korisničkog saveta javnih službi, saveta za razvoj opštine, zatim program rada Crvenog krsta za 2021. godinu i predlog deklaracije o ulozi funkcije upravljanja ljudskim resursima u opštini Veliko Gradište.

To Top