Ko bi prevozio požarevačke đake da škole nisu bile zatvorene

Požarevac

Društvo

Ko bi prevozio požarevačke đake da škole nisu bile zatvorene

Foto: Pixabay.com

How Good Of A Friend Are You Really?

Epidemija virusa korona kao da je “išla je na ruku” gradskim vlastima i požarevačkim đacima koji koriste autobuski prevoz za odlazak u školu, jer je pitanje kako bi se on odvijao s obzirom na to da javna nabavka još uvek nije okončana.

Na zvaničnom sajtu grada Požarevca objavljeno je obaveštenje o produženju roka za podnošenje ponuda za prevoz učenika osnovnih i srednjih škola na teritoriji grada Požarevca do 2. juna. Takođe, po drugi put je izmenjena konkursna dokumentacija za ovu javnu nabavku. Detaljnije pogledajte OVDE.

Podsećamo da je Gradska uprava Požarevca raspisala javnu nabavku za prevoz osnovaca i srednjoškolaca na teritoriji grada Požarevca još sredinom januara. Rok za podnošenje ponuda prvobitno je bio 14. februar, međutim, zbog izmene konkursne dokumentacije rok je produžen do 18.februara, o čemu je E-Braničevo pisalo.

>>KO ĆE OVE GODINE PREVOZITI POŽAREVAČKE ĐAKE<<

U međuvremenu, pre isteka tog roka, društvo za saobraćaj, trgovinu i usluge „Maxa tours“ doo Pirot podnelo je zahtev Komisiji za zaštitu prava ponuđača u postupcima javnih nabavki i naručilac je zaustavio dalje aktivnosti u postupku javne nabavke.

>>ZAUSTAVLJENE AKTIVNOSTI U POSTUPKU JAVNE NABAVKE ZA PREVOZ UČENIKA<<

Krajem februara istekao ugovor za prevoz učenika koji je grad prošle godine potpisao sa firmama „Moto Boem Trans“ iz Negotina i „Continental-Turs“ iz Kule.

Ovi prevoznici su požarevačke đake prevozili i tokom prve dve nedelje marta, iako nije poznato po kom osnovu. Već od 16.marta škole su zatvorene usled epidemije koronavirusa i do početka nove školske godine, 1.septembra, neće ni raditi.

Kako bi bio organizovan prevoz đaka da nije došlo do epidemije i vanrednog stanja, s obzirom na sve okolnosti oko sprovođenja javne nabavke, može se samo nagađati.

To Top