Konstituisan Odbor za obrazovanje Nacionalnog saveta Vlaha

Kučevo

Događaji

Konstituisan Odbor za obrazovanje Nacionalnog saveta Vlaha

Foto: Nacionalni savet Vlaha FB

How Good Of A Friend Are You Really?

Danas je u Kučevu održana sednica Odbora za obrazovanje Nacionalnog saveta vlaške nacionalne manjine.

Na dnevnom redu je bilo konstituisanje Odbora za obrazovanje. Utvrđen je izveštaj radne grupe za izradu nastavnih planova i programa, udžbenika i pratećih nastavnih sadržaja, usvojeni su nastavni planovi i programi, odobreni udžbenici i radne sveske.

Takođe, utvrđen je normativ za predavače “Vlaškog jezika sa elementima nacionalne kulture” i razmotreno je pitanje uvođenja vlaškog jezika umesto vlaškog govora sa elementima nacionalne kulture.

Na sednici je dogovoren i način organizovanja seminara za edukaciju i verifikaciju predavača “Vlaški jezik sa elementima nacionalne kulture”.

Sednicom je predsedavala predsednica odbora Ivana Đorđević, učiteljica iz Majdanpeka, prisutne članice Rozica Dragojlović, učiteljica iz Kučeva, Daniela Pejčić, magistar didaktičko-metodičkih nauka iz Negotina, Tatjana Dražilović, magistar didaktičko-metodičkih nauka iz Petrovca na Mlavi i Ivana Mejesković, profesor razredne nastave iz Bora.

Prisutni su bili i Miletić Mihajlović, potpredsednik Saveta zadužen za obrazovanje, Bojan Modrlanović, sekretar saveta, Radiša Dragojević, predsednik IO saveta i Novica Janošević, predsednik Nacionalnog saveta vlaške nacionalne manjine.

To Top