Milosavljević: Budžetom grada raspolaže se nenamenski, neplanski i neracionalno

Požarevac

Politika

Milosavljević: Budžetom grada raspolaže se nenamenski, neplanski i neracionalno

Foto: A.G.

How Good Of A Friend Are You Really?

Gradski odbor Stranke slobode i pravde u Požarevcu održao je danas konferenciju za medije. Vladan Milosavljević, predsednik gradskog odbora, osvrnuo se na nekoliko ključnih problema u funkcionisanju grada Požarevca.

Milosavljević je skrenuo pažnju na to da puteve i trotoare u Požarevcu danas čine uzvišenja, udubljenja, ravnine i neravnine, iako je u ovoj godini za održavanje ulica, lokalnih putera i trotoara opredeljeno 200 miliona dinara.

On je podsetio na to da Požarevac i dalje nema fabriku vode, postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda i regionalnu deponiju.

Milosavljević takođe smatra da se suočavamo sa urbanističkim haosom, jer se gradi bez ikakvog plana, usled čega su vodovodna, kanalizaciona i toplifikaciona mreža preopterećene.

,,To prouzrokuje izlivanje kanalizacije, slab pritisak vode u visinskim zonama i značajno pogoršanje kvaliteta grejanja“, istakao je predsednik Gradskog odbora SSP Požarevac.

Po njegovim rečima, ugrožen je i zdravstveni sistem usled nedostatka lekara specijalista, što će u bliskoj budućnosti naročito doći do izražaja. Ukinute su seoske ambulante, dok je broj lekara smanjen za 30 odsto, tvrdi Milosavljević.

Osvrnuo se i na aktuelnu inflaciju, ali i na to da se budžetom grada Požarevca, kako kaže, raspolaže neplanski.

,,Ovu galopirajuću inflaciju smo dočekali bez investicija koje bi ljudima obezbedile radna mesta i pristojnu platu za život, a po prvi put je čak i prosečna plata u Kostolcu ispod republičkog proseka. Sve ovo ukazuje da se budžetom grada Požarevca raspolaže nenamenski, neplanski i neracionalno. Upozoravali smo da se grad ne može razvijati prenošenjem budžetskih sredstava iz godine u godinu. Epilog ovakve politike jeste da je Požarevac u proteklih 11 godina ostao bez gotovo 10.000 ljudi. Ljudi odavde beže i to se mora zaustaviti“, zaključio je Milosavljević.

To Top