Ministar Tončev u poseti Petrovcu i Tabanovcu

Petrovac

Događaji

Ministar Tončev u poseti Petrovcu i Tabanovcu

Foto: Opština Petrovac na Mlavi

How Good Of A Friend Are You Really?

Opštinu Petrovac na Mlavi posetio je juče Novica Tončev, ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za unapređenje razvoja nedovoljno razvijenih opština.

Nakon radnog sastanka sa rukovodstvom opštine Petrovac na Mlavi, ministar Tončev obišao je radove u Osnovnoj školi "Sveta Mihajlović" Burovac, područno odeljenje u Tabanovcu. Ovi radovi u iznosu od 6,8 miliona dinara finansirani su sredstvima Kabineta ministra za razvoj nedovoljno razvijenih opština kao i sredstvima lokalne samouprave.

Pored ovog projekta iz istog izvora finansira se izrada projektno-tehničke dokumentacije za rekonstrukciju i prenamenu objekta stare osnovne škole i izgradnju Mlavskog trga u Petrovcu.

„Opština Petrovac na Mlavi očekuje pomoć i u budućnosti od ministra Tončeva jer on razume probleme koje imaju opštine poput Petrovca“, rekao je Duško Nedinić, predsednik opštine Petrovac na Mlavi.

Tončev je podsetio da je ranije bio predsednik jedne lokalne samouprave slične opštini Petrovac i istakao da zna sve probleme malih sredina.

„Uvek je malo novca, ali za ovakve sredine koliko god da uložite je mnogo. Ima 44 nedovoljno razvijenih opština, sve sam obišao i svima smo dali gotovo podjednako sredstava. Smatram da samo ulaganjem u sela i manje opštine možemo da zadržimo našu decu da ostanu gde su rođeni“, kazao je Tončev i dodao da mu je drago što se ulaže u uređenje objekta škole.

Opština Petrovac je jedna od četiri opštine Braničevskog okruga koje su dobile bespovratna sredstva od Ministarstva za razvoj nedovoljno razvijenih opština a, po rečima ministra Tončeva, biće novca i naredne godine, te je pozvao Nedinića da konkurišu sa novim projektima.

To Top