Ministar za dijasporu boravio u Petrovcu

Petrovac

Događaji

Ministar za dijasporu boravio u Petrovcu

Foto: RTV Mlava

How Good Of A Friend Are You Really?

Opštinu Petrovac na Mlavi posetio je ministar za dijasporu u Vladi Republike Srbije Đorđe Milićević.

Nakon radnog sastanka sa predsednikom opštine Duškom Nedinićem, narodnom poslanicom Natašom Ivanović, predsednikom SO Petrovac Milančetom Aćimovićem i njihovim saradnicima, ministar Milićević je održao sastanak sa predstavnicima dijaspore sa područja opštine Petrovac na Mlavi.

Jedan od ciljeva ministarstva jeste jačanje veze između matice i dijaspore, a prvi korak u saradnji petrovačke opštine i ministarstva za dijasporu odnosi se na projekat čija se realizacija planira za kraj leta.

Ministar je predložio predsedniku Nediniću da opština Petrovac na Mlavi konkuriše i uzme učešće u projektu letnjih kampova za mlade od 12 do 18 godina, koji će biti iz tri tematske celine: nauka i ekologija, sport i kulturno - umetnički program. Planirano je da više od 15.000 mališana iz dijaspore i regiona budu deo projekta.

Zajedno sa decom iz Srbije razmeniće znanja i iskustva, upoznaće se sa Srbijom, njenim lepotama i potencijalima, istorijom i kulturom mesta u kome se odvijaju kampovi kako bi još više zavoleli otadžbinu i poželeli da se vrate da žive u njoj.

 

To Top