O čemu se razgovaralo na sednici Saveta Braničevskog okruga?

Požarevac

Događaji

O čemu se razgovaralo na sednici Saveta Braničevskog okruga?

Foto: T. Sotirov

How Good Of A Friend Are You Really?

U Požarevcu je danas održana peta sednica Saveta Braničevskog upravnog okruga.

Kao i na prethodnim sednicama, na dnevnom redu bilo je upravljanje otpadom, IPA fondovi i aktuelna epidemiološka situacija.

Govoreći o upravljanju otpadom, Aleksandar Đokić, načelnik Braničevskog upravnog okruga, podsetio je da je planirana  izgradnja regionalne deponije, da je potpisan sporazum između lokalnih samouprava i da je odlučeno da bude na teritoriji Požarevca.

,,Grad Požarevac je preduzeo mere da utvrdi lokaciju regionalne deponije i da kroz konkurs nađe izršioca radova. Dokle su stigli ne znam jer niko iz lokalne samouprave nije bio prisutan na današnjoj sednici, ali znam da su preduzeli određene mere“, kazao je Đokić.

Na sastanku se razgovaralo i o problemu odnošenja smeća iz sela i dogovoreno je da se u budućnosti iznađe neko rešenje. 

Pored toga, razgovaralo se i o IPA projektima, te je načelnik Braničevskog upravnog okruga podsetio da je rok za prijavljivanje projekata i nalaženje partnera 1. februar naredne godine.

,,U toku su razgovori sa partnerima iz Rumunije. Danas smo se dogovorili da uputimo dopis nadležnim ministarstvima imajući u vidu da naše lokalne samouprave, izuzimajući Požarevac, imaju male budžete, te da nisu u stanju da obezbede tih 15 odsto koje bi morale da ulože u projekte. Nadamo se da će naša inicijativa biti prihvaćena kako bi mogle i manje lokalne samouprave da se uključe“, objasnio je Đokić.

On je predložio i štampanje drugog izdanja knjige ,,Zemlja Braničevo“, čije je prvo izdanje naišlo na dobar prijem.

To Top