Opština Kučevo dobila elektronsku skupštinu

Kučevo

Društvo

Opština Kučevo dobila elektronsku skupštinu

Foto: eKučevo

How Good Of A Friend Are You Really?

Uvođenjem elektronske skupštine trebalo bi da se transparentnost skupštine podigne na viši nivo, uz uštedu vremena trajanja sednica i vremena priprema materijala i zapisnika nakon sednice.

U cilju unapređenja ljudskih resursa, funkcionalnog i informacionog sistema, opština Kučevo je preduzela neopohodne korake da usavrši rad Skupštine opštine i njenih organa uvođenjem savremenih tehnologija kako bi se u radu  mogli primenjivati standardi Evropske unije predviđeni za rad organa lokalne samouprave.

Sistem za elektronsko vođenje sednice i glasanje, odbornicima će prvenstveno obezbediti efikasnost u radu. Automatsko vođenje audio zapisnika indeksiranog po tačkama dnevnog reda i javljanjima odbornika odnosno učesnika za reč u diskusiji po tačkama dnevnog reda, elektronski način traženja reči za odbornike i elektronsko glasanje odnosno brojanje glasova  znatno će smanjiti vreme koje je do sada trošeno na glasanje i brojanje glasova.

Sredstva u iznosu od 4.700.000 dinara za realizaciju ovog projekta obezbedilo je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

1 komentar(a)

  1. goldi genus

    Jan 15, 2022 20:23

    Samo kad bi dobila i ,,normalnu,, vlast

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top