Otvoren atletski stadion u Požarevcu (FOTO)

Požarevac

Događaji

Otvoren atletski stadion u Požarevcu (FOTO)

Foto: T. Sotirov

How Good Of A Friend Are You Really?

U Požarevcu je danas svečano otvoren atletski stadion, čime je zvanično počela Evropska nedelja sporta.

Saša Pavlović, gradonačelnik Požarevca, kazao je da će atletski stadion doprineti uspesima atletičara, ali i razvoju ostalih grana sporta.

 ,,Atletski savez Srbije je našem gradu u junu 2021. godine donirao projekat stadiona, vrednosti kompletne investicije oko 111.000.000 dinara. Dokaz da se danas nalazimo na otvaranju govori o ozbiljnoj nameri grada da unapredi sportsku infrastrukturu i da što hitnije obezbedi dom kraljici sportova“, podsetio je Pavlović.

On je istakao da će Požarevac u budućnosti imati prilike da pozdravi i takmičare iz drugih gradova, onih istih u kojima su požarevački takmičari gostovali, ali nisu imali prilike da uzvrate to gostoprimstvo.

Pavlović je naglasio da je otvaranje stadiona samo početak, te da će u budućnosti biti još ulaganja poput rasvete i reflektora.

Saša Pavlović, gradonačelnik Požarevca

Edin Zuković, selektor atletske reprezentacije Srbije, kazao je Atletski savez Srbije i atletika u državi nikada nije imala bolju sezonu nego u proteklom periodu. Po njegovim rečima, atletičari su osvojili 17 evropskih i svetskih medalja na velikim takmičenjima, a među osvajačima je i Požarevljanka Maša Rajić.

,,Maša je napravila pravi uvod u ono što se danas dešava, jer ovakvi objekti bez sportista i osvajanja medalja nemaju svrhu. Vaši atletičari su dokaz da će ovaj objekat imati svrhu i da će, pored ulične trke koju grad Požarevac tradicionalno organizuje, možda u budućnosti organizovati i atletska takmičenja“, rekao je Zuković.

Edin Zuković

Atletičarka Maša Rajić istakla je da je otvaranje atletskog stadiona jedan veliki dan za Atletski klub Požarevac i da su o tome svi članovi sanjali.

,,Zahvaljujem se svim ljudima koji su učestvovali u izgranji stadiona i doprineli njegovom otvaranju. Pozivam svu decu koja bi volela da se bave atletikom da probaju, pa se neko od njih možda i pronađe, kao što se to meni desilo. Očekujem još bolje rezultate“, naglasila je Rajić.

Maša Rajić

Podsećamo da je mlada atletičarka Maša Rajić iz Požarevca, donela Srbiji zlatno odličje u trci na 800 metara na Evropskom olimpijskom festivalu mladih u Banskoj Bistrici.

POŽAREVLJANKA OSVOJILA ZLATO U SLOVAČKOJ

MAŠA RAJIĆ SUMIRA UTISKE NAKON OSVOJENOG ZLATA

Nakon obraćanja usledio je vatromet, a potom  su atletičari Atletskog kluba Požarevac otrčali krug oko stadiona, čime je on zvanično otvoren.

Atletska staza se sastoji od šest kružnih staza dužine 400 metara, osam staza na pravcu, kao i zaletišta za sve skakačke discipline – skok u dalj, troskok, skok u vis i skok s motkom i bacačke discipline – bacanje kugle, kladiva, diska i koplja.

Otvaranju atletskog stadiona u Požarevcu prisustvovali su čelnici lokalne samouprave, direktori javnih preduzeća, selektor atletske reprezentacije Srbije, mališani iz PU ,,Ljubica Vrebalov“, treneri i članovi požarevačkih sportskih klubova, kao i Emir Bekrić, srpski atletičar.

Više fotografija sa otvaranja pogledajte u GALERIJI.

To Top