Otvorena 16. smotra „Živka Matić“

Požarevac

Kultura

Otvorena 16. smotra „Živka Matić“

Foto: CZK Požarevac FB

How Good Of A Friend Are You Really?

Predstavom „Iza kulisa“ koju je izvelo pozorište "Kreativni haos" iz Smedereva, po tekstu Majkla Frejna, a u režiji Nevene Rakočević, otvorena je 16. Smotra dramskih amatera Pomoravlja i Podunavlja „Živka Matić“.

Žiri smotre koji ove godine radi u sastavu Aleksandar Volić, reditelj i predsednik žirija, Violeta Marković, predsednica Udruženja likovnih stvaralaca „Milena Pavlović Barili“​, i profesorka iz Beograda Ljiljana Panić, za glumicu večeri proglasio je Jelenu Stevanović, koja je tumačila uloge Bruk i Viki, dok je za glumca večeri proglasio Ivana Bajčića, koji je tumačio uloge Selsdona i Provalnika.

Ovo dvoje glumaca ulazi u konkurenciju za najbolje glumce, a predstava "Iza kulisa" za najbolju predstavu 16. Smotre dramskih amatera Pomoravlja i Podunavlja "Živka Matić". Podsećamo da će najbolja predstava ovogodišnje smotre biće odigrana u čast pobednika Amaterskih glumačkih svečanosti "Milivojev štap i šešir" u februaru 2024. godine.

Prisutne je pozdravila u ime domaćina i organizatora smotre, Centra za kulturu Požarevac, direktorka  Galina Perić, a festival je proglasio otvorenim zamenik gradonačelnika Požarevca, Predrag Mijatović.

Druge festivalske večeri nastupiće pozorište Centra za kulturu Malo Crniće koje će izvesti predstavu “Iza Božijih leđa” po tekstu Branislava Nišića, u režiji Dejana Cicmilovića. O programu festvala E-Braničevo je pisalo ranije.

NA SMOTRI „ŽIVKA MATIĆ“ PET TAKMIČARSKIH PREDSTAVA

To Top