Plejada amaterskih glumaca od utorka u Gradištu

Veliko Gradište

Kultura

Plejada amaterskih glumaca od utorka u Gradištu

Foto: pixabay.com

How Good Of A Friend Are You Really?

Šesti po redu Festival amaterskih pozorišta ,,Štap i kanap“ trajaće od utorka 20. septembra, do nedelje 25. septembra.

Veliko Gradište će biti mesto u kome će se okupiti veliki broj pozorišnih stvaraoca i ljubitelja umetnosti, a sve predstave biće odigrane na sceni Kulturnog centra ,,Vlastimir Pavlović Carevac“.

Svečano otvaranje festivala biće organizovano u utorak, 20. septembra, u 18 časova. Nakon toga će ,,Bag teatar“ Boljevci odigrati predstavu ,,Ne igraj na Engleze“, režisera Bore Nenića.

Iste večeri u 20 časova nastupiće gradsko pozorište ,,Moravište“ iz Ćuprije sa predstavom ,,Top od trešnje“, režisera Vladana Cvetkovića.

Sledećeg dana glumci pozorišta ,,Raša Plaović“ iz Uba odigraće u 19 sati predstavu ,,Bajka o pozorištu“, čiju režiju potpisuje Duško Ašković.

U četvrtak, 22. septembra, u 19 časova, Dramski studio Centra za kulturu i obrazovanje Sonta odigraće predstavu ,,Balkanski špijun“, režisera Nikole Dobrijevića.

Sledećeg dana na programu će u 19 sati biti predstava ,,Generalna proba samoubistva“ pozorišta ,,Milivoje Živanović“ Požarevac i rediteljke Dragane Dande Stojanović.

Pored takmičarskih predstava, u subotu, 24. septembra, u 19.30 časova, biće odigrana predstava ,,Škola za ljubavnike“, a velikogradištanskoj publici predstaviće se poznati glumci - Milan Kalinić, Milan Vasić, Jelena Rakočević Cekić, Aleksandra Cucić i Bojana Stojčetovića.

Poslednji dan festivala rezervisan je za proglašenje pobednika i svečano dodeljivanje nagrada u 19 sati, koje će biti upotpunjeno predstavom „Virus“, u izvođenju Amaterskog pozorišta „Žanka Stokić“ iz Velikog Gradišta, a u režiji Bogdana Milića.

Organizator festivala je Kulturni centar ,,Vlastimir Pavlović Carevac“ Veliko Gradište , a pokrovitelji opština Veliko Gradište i Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

Ulaz za sve predstave je besplatan.

To Top