POTVRĐENO: Grad zainteresovan za kupovinu Doma vojske

Požarevac

Društvo

POTVRĐENO: Grad zainteresovan za kupovinu Doma vojske

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Dejan Krstić, član Gradskog veća zadužen za nevladine organizacije, kulturu, informisanje, socijalnu politiku i društvene delatnosti, kazao je na današnjem zasedanju lokalnog parlamenta da je grad Požarevac odlučio da pribavi imovinu Doma vojske.

Prema njegovim rečima, čelnici grada su obavili ozbiljne razgovore u Ministarstvu odbrane i dali ponudu za kupovinu tog objekta.

„Ministarstvo je naš predlog poslalo Direkciji za imovinu, koja ga je potom prosledila Ministarstvu finansija. Pošto je procena vrednosti zgrade rađena pre dve godine, Ministarstvo finansija je naložilo da se uradi nova“, istakao je Krstić.

On je dodao da grad čeka da se završi procena kako bi ušao u proces pribavljanja ovog objekta. Plan je bio da se celokupan proces završi do kraja 2021. godine ali će, kaže, zbog komplikovane procedure najverovatnije sledeće godine Dom vojske biti u vlasništvu grada.

Podsećamo da se o kupovini Doma vojske razgovaralo i na skupštinskom zasedanju u maju i da je tada gradonačelnik Saša Pavlović rekao da grad želi vlasništvo nad ovim objektom, ali nije hteo da komentariše da li je nešto konkretno urađeno po tom pitanju.

>>ŠTA ĆE BITI SA ZGRADOM DOMA VOJSKE?<<

To Top