Predstava crnićkog pozorišta najbolja na smotri „Živka Matić“

Požarevac

Događaji

Predstava crnićkog pozorišta najbolja na smotri „Živka Matić“

Foto: CZK Malo Crniće FB

How Good Of A Friend Are You Really?

Proglašenjem pobednika i uručenjem nagrada spuštena je zavesa na 15. Smotru dramskih amatera Pomoravlja i Podunavlja „Živka Matić“.

Smotra je održana od 28. novembra do 3. decembra, a u takmičarskom delu programa nastupilo je pet pozorišta i to iz Petrovca na Mlavi, Velike Plane, Velikog Gradište, Malog Crnića i Smederevske Palanke.

Jednoglasnom odlukom žirija koji su činile Cisana Murusidze Čolović, pozorišna rediteljka iz Beograda, Sonja Mirić Mladenović, direktorka požarevačke Filijale Nacionalne službe zapošljavanja i Slavica Jovanović, profesorka srpskog jezika u Požarevačkoj gimnaziji, za najbolju glumicu smotre proglašena je Jelena Stojadinović, koja je igrala lik Mice u predstavi „Mrešćenje šarana“ Pozorišta „Masuka“ Centra za kulturu Velika Plana.

Nagrada za najboljeg glumca otišla je u ruke Valentina Oljače, koji je u komediji „Dr“ Opštinskog amaterskog pozorišta „Branislav Nušić“ Centra za kulturu Malo Crniće odigrao lik ujka Blagoja, a upravo je ta predstava proglašena za najbolju na ovogodišnjoj smotri.

Podsećamo, predstava „Dr“ biće izvedena na Amaterskim glumačkim svečanostima “Milivojev štap i šešir”, u februaru sledeće godine.

 

To Top