Raspisan konkurs za podizanje i opremanje plastenika

Kučevo

Poljoprivreda

Raspisan konkurs za podizanje i opremanje plastenika

Foto: Pixabay.com

How Good Of A Friend Are You Really?

Komisija za izradu i praćenje realizacije programa podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja opštine Kučevo raspisala je konkurs za investiciju za podizanje i opremanje plastenika za proizvodnju povrća, voća, cveća i rasadničku proizvodnju.

Podnosioci zahteva, odnosno korisnici sredstava plaćaju vrednost 20 odsto ukupne vrednosti plastenika, odnosno vrednost PDV-a, kupljenih predmetnih plastenika.

Maksimalna vrednost povraćaja sredstava iznosi 195.000 dinara, za podizanje plastenika minimalne prihvatljive površine 6×15 metara, odnosno 90 metara kvadratnih.

Podnosilac zahteva mora da bude upisan u Registar poljoprivrednih gazdinstava u skladu sa Zakonom o poljoprivredi i ruralnom razvoju i nalazi se u aktivnom statusu sa proizvodnjom na teritoriji opštine Kučevo. 

Bitno je da nema neizmirene dospele obaveze prema opštini iz prethodnog perioda, a u vezi projekata u poljoprivredi koje je opština finansirala odnosno sufinansirala, da nema neizmirene dospele poreske obaveze prema opštini, zatim da nije podneo zahtev za isto ulaganje u drugim javnim fondovima, namenski koristi i ne otuđi niti da drugom licu na korišćenje investiciju koja je predmet zahteva u periodu od tri godine od dana nabavke investicije, a samo se investicije u tekućoj godini mogu smatrati prihvatljivim za nadoknadu troškova.

Korisnici podsticaja su obavezni da tokom perioda od tri godine dostavljaju godišnji izveštaj upravljanja plastenikom komisiji za izradu i praćenje realizacije programa podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja opštine Kučevo, u periodu od 1. januara do 31. januara u godini u kojoj se podnosi izveštaj za prethodnu godinu. U predmetnom izveštaju korisnici podsticaja treba da navedu koje su kulture u kom periodu bile zasađene, kao i procenjenu količinu prinosa.

Zahtev, sa pratećom dokumentacijom, na javni konkurs dostaviti u roku od 60 dana od dana objavljivanja. Poslednji dan za predaju zahteva je 26. avgust.

Više o tome pročitajte OVDE.

To Top