Rekonstrukcija „Čikoša“ poverena požarevačkim firmama

Požarevac

Društvo

Rekonstrukcija „Čikoša“ poverena požarevačkim firmama

Foto: Projektna dokumentacija

How Good Of A Friend Are You Really?

Na javnu nabavku koju je raspisao grad Požarevac za rekonstrukciju prostorne celine „Čikoš“ javile su se tri grupe ponuđača, a ugovor je dodeljen firmama iz Požarevca.

Rekonstrukcija „Čikoša“ poverena je firmama INV Mitrović i Inodium iz Požarevca, a vrednost ugovora je 43,3 miliona dinara sa PDV-om.

Rok za izvođenje radova je 180 radnih dana, garantni rok za izvedene radove je minimum dve godine, a za ugrađeni materijal i opremu minimum godinu dana.

Pre početka radova na parternom uređenju, neophodno je da se završe radovi na zameni i izgradnji nove infrastrukture koje izvode JKP “Vodovod i kanalizacija”, JP “Elektrodistribucija Srbije” i Telekom Srbija. Najavljeno je da će ovi radovi početi 15. septembra, međutim, počeli su krajem tog meseca i još uvek nisu završeni u potpunosti.

KAKO NAPREDUJU RADOVI NA PROSTORU „ČIKOŠA“

S obzirom na to da su u toku žalbeni rokovi, radovi na rekonstrukciji „Čikoša“ u najboljem slučaju mogu početi, ukoliko se niko od ponuđača ne žali, krajem novembra ili početkom decembra. Kako je tada već kraj građevinske sezone, pitanje je da li će firme biti uvedene u posao u ovoj godini, ili tek sledeće godine nakon zime.

Projektom je predviđeno da prostor oko biste Pavla Savića, koja će biti rekonstruisana, bude uređen kako bi se naglasio značaj velikog naučnika. Biće urađen i urbani mobilijar za igru sa da ciljem da okupi najmlađe Požarevljane kao deo oaze namenjen svim generacijama.

Deo kaldrme  na  pripadajućoj parceli biće sačuvan i  rekonstruisan kako bi očuvao duh ovog kultnog mesta, prepoznatljivog starijim sugrađanima. Boemskom duhu koje je ovo mesto oduvek imalo biće dodate nove klupe i rasveta, a građani će uživati u prirodnom hladu starih kestenova, dok će bašte ugostiteljskih objekata biti unificirane i izrađene od sibirskog ariša i hrasta sa pergolama.

PRVO INFRASTRUKTURNI RADOVI PA REKONSTRUKCIJA „ČIKOŠA“

Podsećamo da je „Čikoš“ trebalo da bude rekonstruisan još 2020. godine kada je raspisana javna nabavka za uređenje platoa i ugovor vredan nešto više od 32 miliona dinara sa porezima dodeljen preduzećima “Jović gradnja” Požarevac, “Biodekor” Novi Beograd i “International Stonecrete Company” sa Zvezdare. Međutim, projekat je stopiran jer su kasnije uočene određenje manjkavosti, o čemu je portal E-Braničevo pisao ranije.

ZAŠTO JE PROJEKAT “ČIKOŠ“ NA ČEKANJU VIŠE OD DVE GODINE?

 

 

To Top