Saopštenje za javnost Odborničke grupe “Dosta je bilo – Most”

Požarevac

Saopštenja

Saopštenje za javnost Odborničke grupe “Dosta je bilo – Most”

Foto: Logo

U našu redakciju stiglo je saopštenje Odborničke grupe u skupštini Požarevca “Dosta je bilo – Most” povodom saobraćajne nesreće koju je izazvao jedan od gradskih većnika. Saopštenje prenosimo u celosti.

“Teško delo protiv bezbednosti saobraćaja, u kome je učestvovao član Gradskog veća Požarevca, Darko Mirković, koje se desilo u subotu oko ponoći, kada je službenim autom sleteo s puta, ali i zajedno sa saputnicom napustio mesto događaja, otvara moralne dileme i osnovane sumnje da se gradska svojina zloupotrebljava u privatne svrhe. Očigledno je da službeno vozilo nije korišćeno za obavljanje poslova i zadataka iz delokruga javne službe Gradskog veća, a posebno ističemo da je u službenom vozilu vozač dužan da se pridržava saobraćajnih i drugih propisa. Ovde to nije bio slučaj, jer je vozač bio pod uticajem alkohola i pobegao sa mesta nezgode, dovodeći u neposrednu opasnost druge učesnike u saobraćaju. Srećom bez ljudskih žrtava, ali zbog otežavajućih okolnosti vožnje u pripitom stanju, materijalne štete visoke vrednosti, korišćenje službenog auta u privatne svrhe, van radnog vremena i napuštanja mesta nesreće, pozivamo na odgovornost, ličnu i moralnu, člana Gradskog veća Darka Mirkovića. Odgovornost je osnov svake ljudske aktivnosti, a naročito ako je u pitanju ličnost koja nastupa i odlučuje u ime građana Požarevca. Ovaj događaj poziva na odgovornost i gradonačelnika kao predlagača članova Gradskog veća, a zatim i svih odbornika vladajuće većine u Skupštini grada Požarevca koji su jednoglasno podržali predlog, jer su građani upravo njima dali poverenje i upravljanje gradom. Insistiramo i na odgovornosti lica koje je odobrilo upotrebu službenog vozila u privatne svrhe, gde se otvaraju pitanja po kom osnovu se neracionalno raspolaže imovinom naših građana. Ako na sve to dodamo da su nezakonite privilegije sasvim slučajno izašle u javnost, pitanje je koliko duboko su pojedinci ogrezli u bahatost i lične interese, koliko ih ima „privilegovanih“ i ko sve to omogućava. U nadležnosti grada je da radi i odlučuje u interesu naših sugrađana, a ne u interesu gradskih funkcionera. Sprovođenje strategije razvoja grada je dugotrajan proces koji zahteva znanje, stručnost, viziju i predan rad, nakon ove startne greške, gradska vlast više nema prostora za kršenje nadležnosti i neodgovornost prema građanima Požarevca”, navodi se u saopštenju ove odoborničke grupe.