Osnovano Udruženje građana “ I mi se pitamo”

Braničevo

Društvo

Osnovano Udruženje građana “ I mi se pitamo”

Foto: UG “ I mi se pitamo”

How Good Of A Friend Are You Really?

Na osnivačkoj skupštini održanoj 02. februara osnovano je Udruženje građana “ I mi se pitamo”. U našu redakciju tim povodom stiglo je saopštenje koje prenosimo u celosti.

 Ciljevi udruženja su ravnomerni i održivi razvoj Grada Požarevca, razvoj seoskih područja, stvaranje uslova za investicije i razvoj malog i srednjeg preduzetništva, reforma i jačanje lokalnih organa vlasti, razvoj demokratskih institucija, zaštita i unapređenje položaja svih socijalno ugroženih kategorija, unapređenje kvaliteta zdravstvene zaštite, promocija očuvanja tradicionalnih vrednosti i drugo.   

Udruženje će svoje ciljeve ostvarivati na teritoriji Braničevskog okruga, i do sada ima dva svoja ogranka, u Petrovcu na Mlavi i u Kostolcu, a cilj je da ogranci zažive u svakoj opštini Braničevskog okruga.

Udruženje je organizovano na načelima ravnopravnosti, bez hijerarhije i lidera, odnosno organ upravljanja je Glavni odbor, koji u prvom mandatu čine osnivači Udruženja.

Osnivači Udruženja su ljudi različitih zanimanja i profesija okupljeni oko iste ideje, da se probudi svest građana Požarevca i okoline, i da pokušamo svi zajedno da ceo Braničevski okrug učinimo boljim mestom za život, odnosno da pokažemo da među nama ima onih koji mogu da doprinesu boljem Požarevcu, boljem selu, boljem okrugu, i da nam nisu potrebni nikakvi koordinatori da uređuju našu kuću i naše dvorište.

Osnivači Udruženja su: Marko Đurđević, Saša Kovač Marković, Davorin Živković, Zoran Stojčević, Milijan Mirković,   Dragan Papović, svi iz Požarevca i  Staniša Stanojević iz Kostolca.

Sedište Udruženja se nalazi u Požarevcu, na adresi Bože Dimitrijevića 6, te ovim putem želimo da pozovemo sve sugrađane da nas obiđu, da im predočimo naše ideje i ciljeve, i da svi zajedno pokušamo da uradimo nešto korisno za naš  Požarevac i sva okolna mesta, jer smatramo da je krajnje vreme da se posle trideset godina stranaka, funkcionera, koordinatora, političara, svoja kuća i svoje dvorište uzmu u svoje ruke, navodi se u saopštenju.

To Top