SSP o povećanju cena komunalnih usluga i isporuci uglja penzionerima

Braničevo

Politika

SSP o povećanju cena komunalnih usluga i isporuci uglja penzionerima

Foto: A. Grujić

How Good Of A Friend Are You Really?

Gradski odbor Stranke slobode i pravde Požarevac održao je danas konferenciju za medije, a teme su bile poskupljenja komunalnih usluga u gradu i isporuka ogreva penzionerima.

Vladan Milosavljević, predsednik Gradskog odbora Stranke slobode i pravde Požarevac, kazao je da ovih dana Požarevljanima stižu uvećani računu za komunalne usluge i vodu, kao i da se sva poskupljenja obrazlažu kumulativnim rastom inflacije, odnosno troškova života, promenom uslova poslovanja i rastom troškova energenata. O tome je portal E-Braničevo pisao ranije.

OD 1.OKTOBRA POSKUPLJUJE VODA, ODNOŠENJE SMEĆA…

ZAŠTO (NI)JE OPRAVDANO POSKUPLJENJE KOMUNALNIH USLUGA?

“Podsećam da smo blagovremeno javno pozvali odbornike Skupštine grada Požarevca da ne izglasaju poskupljenje komunalnih usluga jer ono pre svega predstavlja pokrivanje gubitaka nastalih nestručnim i nedomaćinskim upravljanjem javnim preduzećima koje se sada prevaljuje na sve građane. Upozoravali smo da se finansijski problemi javnih preduzeća neće rešiti povećanjem cena usluga građanima, već pre svega uvođenjem profesionalnog menadžmenta i preduzimanjem čitavog niza mera usmerenih na sprečavanje daljih nepotrebnih gubitaka koje nijedno povećanje cena neće moći da nadoknadi”,  istakao je Milosavljević.

On je podsetio da su pre mesec dana požarevački penzioneri dobili usmene garancije da će im ugalj biti isporučen u roku od nekoliko dana, a da oni još uvek ne znaju da li će imati čime da se greju ove zime iako su izvršili doplatu od 4.240 dinara po toni u celosti.

Povodom ovih aktuelnih tema, Gradski odbor Stranke slobode i pravde Požarevac uputio je ovom prilikom više pitanja gradskoj vlasti.

  • Pošto će JKP „Komunalne službe“ Požarevac sada prihode od iznošenja smeća uvećati za čak 60 odsto, da li će taj novac biti usmeren u neku kapitalnu investiciju ovog preduzeća od koje će svi građani imati koristi?
  • Da li će novac od povećanja cene vode biti dovoljan da se pokriju svi gubici JKP „Vodovod i kanalizacija“, ili će i pored ovog poskupljenja i pokrivanja gubitaka novcem građana i dalje imati status najvećeg gubitaša?
  • Da li će se konačno neko obratiti najstarijim sugrađanima koji sada sede u hladnim domovima sa tačnom informacijom da li će im i kada biti isporučen ugalj koji su platili?
  • Šta će tokom zime raditi penzioneri koji ne mogu odjednom da plate uvećanu cenu uglja od gotovo 100 odsto?
  • Da li iko od pripadnika režima prilikom donošenja odluka razmišlja o običnom čoveku koji sve ovo treba da izdrži?

“Na ova pitanja koja su od opšteg interesa za sve Požarevljane trebalo bi gradska vlast javno da odgovori građanima”, smatra Milosavljević.

To Top