SSP Požarevac: Lokalni akcioni plan ne rešava problem zapošljavanja mladih

Požarevac

Saopštenja

SSP Požarevac: Lokalni akcioni plan ne rešava problem zapošljavanja mladih

Foto: SSP

How Good Of A Friend Are You Really?

Povodom poziva za javnu raspravu o nacrtu Zaključka o usvajanju Lokalnog akcionog plana zapošljavanja grada Požarevca za 2021. godinu, Gradski odbor „Stranke slobode i pravde“ Požarevac upućuje nekoliko primedbi, navodi se u saopštenju ove stranke.

Kako se navodi u saopštenju, nedopustivo su mala sredstava u iznosu od 10.000.000 dinara, predviđena za unapređenje zapošljavanja i smanjenje nezaposlenosti kao jednog od gorućih problema u gradu, s obzirom na to da ovaj režim taj iznos svake godine troši samo na novogodišnju rasvetu u Požarevcu.

SSP ukazuje i na to da plan predviđa samo 47 radno angažovanih lica i to na određeno vreme, kroz program javnih radova i program stručne prakse, što je, smatraju,  nedovoljno u odnosu na broj nezaposlenih lica u gradu.

Jedna od primedbi je i što, kako se navodi, program ne predviđa podršku samozapošljavanju i podršku privatnom sektoru za povećanje broja zaposlenih , kao i da uopšte ne rešava pitanje zapošljavanja mladih.

„SNS vlast poslednjih 10 godina pitanje zapošljavanja tretira kao unutarpartijsko pitanje. Do posla se može doći samo na osnovu članske karte SNS-a i to uglavnom po osnovu  ugovora o privremenim i povremenim poslovima, kako bi zaposlene ucenjivali  i držali u egzistencijalnoj neizvesnosti. Problem zapošljavanja se ne rešava ovakvim dokumentima koji ne služe ničemu, osim kao pokriće za nezakonito stranačko zapošljavanje, a što proizilazi iz nacrta ovog plana“, piše u saopštenju Gradskog odbora „Stranke slobode i pravde“ Požarevac.

Planom za dan posle odlaska ovog režima, kako se navodi u saopštenju, SSP predviđa višestruko veća ulaganja u podsticaje, subvencije i programe zapošljavanja i samozapošljavanja naročito u oblastima informacionih tehnologija, ekologije, proizvodnje organske hrane, dok će se zapošljavanje u javnom sektoru odvijati u skladu sa Zakonom definisanim uslovima, uz transparentnost svakog koraka u postupku.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top