„ Jasno i glasno“ podseća na nesavesno trošenje novca u  „Vodovodu“

Požarevac

Događaji

„ Jasno i glasno“ podseća na nesavesno trošenje novca u „Vodovodu“

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Danas se navršava godinu dana od kada je Pokret „Jasno i glasno“ iz Požarevca započeo prikupljanje dokumentacije o slučaju zakupa novih kancelarija za sedište uprave JP ,,Vodovod i kanalizacija”. Povodom toga je održana konferencija za medije ispred prostorija ovog preduzeća.

Predstavnica pokreta ,,Jasno i glasno“ Marija Simić Lazarević, podsetila je na, kako kaže, štetan uticaj sklopljenog ugovora o zakupu prostorija po ceni od 1,5 milion evra za deset godina, po grad, građane, ali i vodosnabdevanje u Požarevcu i likvidnost preduzeća. Ona ističe da je jedini ishod to što je Vodovod zabeležio gubitke na kraju 2020. godine koji su pokriveni iz budžeta grada.

Zahtevamo još jednom da Gradska uprava razmotri ovaj štetan ugovor i pozove aktere na političku,ako ne pravnu odgovornost“, poručila je Simić Lazarević.

Nebojša Zelenović, bivši gradonačelnik Šapca i predsednik stranke „Zajedno za Srbiju“, u svojstvu gosta i saradnika „ Jasno i glasno“ ocenio je da se u požarevačkim javnim preduzećima nesavesno upravlja novcem svih građana.

,,Ja nisam čuo da zakup nekog objekta u centru nekog grada može da košta 11 hiljada evra. Niko se od nadležnih nije oglasio o ovom pitanju. Kakvu korist građani imaju kada se desi jedan ovako loš ugovor. U Požarevcu je voda 15 odstvo skuplja nego u Šapcu, a sada kada je poskupela dodatno, biće 25 odsto. U Požarevcu je kanalizacija skuplja 2, 5 puta nego u Šapcu, a nemate ni prečišćavanje otpadnih voda. Sa novcem kojim se razmeću za zakup ekskluzivnog prostora moglo je da se priključi 1000 domaćinstava na vodu ili kanalizaciju ili da se uđe u izgradnju prečišćivača“, rekao je Zelenović.

Podsećamo da je ovim povodom Pokret ,,Jasno i glasno” podneo ranije nadležnom javnom tužilaštvu, posebnom Odeljenju za suzbijanje korupcije u Kraljevu, krivičnu prijavu protiv više lica iz Požarevca. 

>>POKRET JASNO I GLASNO: KRIVIČNE PRIJAVE PROTIV ODGOVORNIH<<

To Top