Novim kolektivnim ugovorom do većih prava zaposlenih

Požarevac

Događaji

Novim kolektivnim ugovorom do većih prava zaposlenih

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

U Gradskom zdanju danas je potpisan novi kolektivni ugovor za zaposlene u Predškolskoj ustanovi "Ljubica Vrebalov“ u Požarevcu.

Novi kolektivni ugovor potpisali su Saša Pavlović, gradonačelnik Požarevca, Tanja Lončar, direktorka PU „Ljubica Vrebalov“, Slađana Janković, predstavnica sindikalne organizacije PU  „Ljubica Vrebalov“ i Milica Branković Ivić, predstavnica sindikata „Nezavisnost“.

„Ovo je bitan trenutak za sve zaposlene u predškolskoj ustanovi jer potpisivanjem ovog ugovora stvaramo pravni osnov za još bolje uslove rada“, istakao je Pavlović nakon potpisivanja ugovora.

On je podsetio da je grad u prošlosti intenzivno radio na sanaciji i rekonstrukciji objekata koje pripadaju PU „Ljubica Vrebalov“, što će činiti i u budućnosti, kao i da je putem partnerstva sa privatnim vrtićima obezbedio da veći broj dece pohađa vrtić i to u istim uslovima i po istoj ceni.

„Današnjim potpisivanjem kolektivnog ugovora su zaposlenima data veća prava iz radnog odnosa imajući u vidu da je naša osnovna delatnost vaspitno-obrazovni rad sa decom našeg grada od jedne godine do njihovog polaska u školu“, rekla je Lončar i zahvalila se gradu i sindikatima na saradnji.

Predstavnice oba sindikata zahvalile su se svima koji su učestvovali na izradi novog kolektivnog ugovora, a naročitu gradu, i izrazile nadu da će se dobra saradnja nastaviti i naredne četiri godine trajanja ugovora.

„Ugovor nosi male, ali za nas značajne promene, na primer povećan je broj godina jubilarne nagrade što za nas u praksi mnogo znači. Sve ono što jedan republički kolektivni ugovor podrazumeva mi smo dobili i još za nijansu bolji“, naglasila je Janković. 

Ona je još dodala da su novim ugovorom na bolji način regulisani godišnji odmori, slobodni dani i plate zaposlenih.

To Top