Indijska kompanija namerava da pokrene proizvodni pogon u Požarevcu

Požarevac

Privreda

Indijska kompanija namerava da pokrene proizvodni pogon u Požarevcu

Foto: Pixabay.com

How Good Of A Friend Are You Really?

Odluka o pokretanju inicijative za proširenje područja Slobodne zone „Smederevo“ na područje grada Požarevca naći će se u sredu pred požarevačkim odbornicima.

Na osnovu dostavljenog pisma o namerama kompanije „PKC Wiring Systems doo“ Smederevo, grad Požarevac pokrenuo je inicijativu za proširenje područja Slobodne zone Smederevo na više katastarskih parcela ukupne površine 52.829 metara kvadratnih u industrijskoj zoni u Požarevcu, koju su usvojili odbornici na zasedanju početkom jula.

>>NAJVEĆI INDIJSKI PROIZVOĐAČ AUTO KOMPONENTI DOLAZI U POŽAREVAC?<<

Pred požarevačkim odbornicima će se u sredu, 20. oktobra, naći odluka o pokretanju inicijative za proširenje područja Slobodne zone „Smederevo“ na područje grada Požarevca. Kako se navodi u skupštinskom materijalu, cilj ove odluke je stvaranje uslova za jačanje postojećih i privlačenje novih investicija, povećanje obima proizvodnje robe i zapošljavanja, sa krajnjim ciljem povećanja konkurentnosti i ekonomskog razvoja Požarevca.

Podsećamo da se kompanija „PKC Wiring Systems doo“ Smederevo obratila se gradonačelniku Požarevca pismom o namerama za zakupom proizvodne hale u nekadašnjoj Šećerani, kao i kupovinom oko 3,8 hektara zemljišta za potrebe izgradnje proizvodnog objekta površine 9.000 metara kvadratnih. Uslov za realizaciju njihovog projekta je da kompanija posluje u slobodnoj zoni.

Njihova namera je da zaposle oko 700 osoba u prvoj fazi projekta, a u drugoj da izgrade objekat površine 5.000 metara kvadratnih u kome bi radilo još 70 osoba. Vrednost investicije u prvoj godini iznosila bi oko 3,1 milion evra.

,,PKC Wiring Systems doo“ se pretežno bavi proizvodnjom kablovskih snopova za komercijalna vozila. Ona je član finske PKC grupe, čiji je većinski vlasnik korporacija ,,Motherson Sumi Sistems Ltd“, najveći indijski proizvođač auto komponenti.

To Top