Invalidi rada obustavili prijem novca za ugalj, moguć novi protest

Požarevac

Društvo

Invalidi rada obustavili prijem novca za ugalj, moguć novi protest

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Gradska organizacija invalida rada Požarevac obustavila je prijem uplate novca za ugalj svojim članovima jer je još uvek neizvesno da li će ga uopšte dobiti.

Iz Gradske organizacije invalida rada obavestili su svoje članove 2. novembra da više neće primati uplatu novca za ugalj jer još uvek ne znaju da li će im ugalj biti isporučen, po kojoj ceni i koja količina.

Iaku su zajedno sa Udruženjem penzionera grada Požarevca protestovali ispred lokalne samouprave  početkom oktobra i dobili obećanje da će uglja biti, do danas isporuka uglja nije počela.

POSTIGNUT DOGOVOR: BIĆE UGLJA ZA PENZIONERE

Nakon toga je, kako je portal E-Braničevo ranije pisao, Dobrivoje Obradović, predsednik protestnog odbora, u ime Udruženja penzionera prisustvovao sastanku sa gradonačelnikom Požarevca i predstavnicima EPS-a.

OBEĆANJE PENZIONERIMA - BIĆE UGLJA, ALI PO NOVOJ CENI I NE ZA SVE

Penzioneri su dobili usmeno obećanje da će im ugalj biti isporučen i to po ceni od 8.800 dinara po toni i oni tokom cele nedelje sakupljaju razliku u ceni od svojih članova.

Međutim, kako saznajemo, niko iz Gradske organizacije invalida rada nije bio pozvan da prisustvuje ovom sastanku, te ne znaju da li se dato obećanje odnosi samo na penzionere, ili i na njih i sve organizacije, sindikate i udruženja u Požarevcu.

Ipak, oni su 30. oktobra predali lokalnoj samoupravi spiskove u kojima je upisano oko 1.000 članova ove organizacije sa potraživanjem od oko 8.150 tona uglja. Nemaju saznanja o tome da li su spiskovi predati ogranku TE-KO ,,Kostolac”, s obzirom na to da ih niko nije kontaktirao, kazao je za E-Braničevo Svetozar Božinović, predsednik Gradske organizacije invalida rada Požarevca.

,,Mi smo predali spisak lokalnoj samoupravi, ali niko nam nije odgovorio. Nismo sigurni da li će biti uglja ili će umanjiti naše tražene količine. Mnogi članovi su već platili ugalj, a novac je na računu udruženja. Ipak, zamolili smo sve članove da obustave uplatu po osnovu poskupljenja do trenutka kada dobijemo neko zvanično i napismeno obaveštenje. Naši članovi nešto plaćaju i nadaju se da će da dobiju, ali niko ne zna da li će se i kada to desiti. Ne vidim problem, s obzirom na to da oni poslednjih 40 ili 50 godina daju ugalj udruženjima“, rekao je Božinović.

 On ističe da je najveći problem taj što nemaju ništa zvanično i napismeno od bilo koga ko je nadležan za isporuku uglja.

Novac koji su članovi Gradske organizacije invalida rada ranije uplatili nalazi se na računu udruženja, a ukoliko ne bude uglja, novac će im u potpunosti biti vraćen.

,,Naši članovi, ipak, ne žele novac, već ugalj. Oni imaju teške bolesti, ali ukoliko bude potrebno, spremni su da blokiraju puteve, jer nemaju čime da se greju. Ukoliko do sredine sledeće nedelje ne budemo dobili ništa napismeno, idemo svi zajedno u Kostolac i tamo ćemo organizovati prostest, najavljuje Božinović.

To Top