Zašto odbornici ipak neće odlučivati o besplatnim udžbenicima?

Požarevac

Društvo

Zašto odbornici ipak neće odlučivati o besplatnim udžbenicima?

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Skupština Požarevca neće razmatrati niti će se izjašnjavati o predlogu odluke o izmeni pravilnika o finansijskoj podršci porodici sa decom, ali je najavljeno da će stručne službe grada Požarevca da nađu idejno rešenje ovog problema.

Odbornica Tatjana Stojadinović 2. marta dostavila je predlog predsedniku Skupštine Požarevca, Predragu Mijatoviću, da se predloženi dnevni red šeste sednice dopuni tačkom predlog odluke o izmeni pravilnika o finansijskoj podršci porodici sa decom. Konkretno, predložila je da grad omogući da svaki osnovac na teritoriji Požarevca dobije besplatne digitalne udžbenike i tablet na revers.

>>INICIJATIVA ZA BESPLATNE UDŽEBNIKE I TABLET OSNOVCIMA U POŽAREVCU<<

Ovaj predlog  nije razmatran na prošlom zasedanju lokalnog parlamenta, 10. marta, ali je u pisanom odgovoru predsednika Skupštine grada Požarevca 8. marta navedeno da će biti razmatran na nekoj od narednih sednica.

>>O BESPLATNIM UDŽBENICIMA NEKOM DRUGOM PRILIKOM<<

Mijatović je na današnjem zasedanju obavestio odbornike da je u periodu između dve sednice skupštine, uz konsultacije sa stručnim službama grada Požarevca, utvrdio da finansijska sredstva za predlog odluke o dopunama odluke o finansijskoj podršci porodici sa decom nisu predviđene odlukom o budžetu grada Požarevca za 2021. godinu.

„Moram da vas obavestim da predlog  za dopunu nije podnet u skladu sa odredbama poslovnika grada Požarevca i saglasno tome Skupština ga neće razmatrati niti će se o njemu izjašnjavati“, rekao je Mijatović.

On je naglasio da mu se ovaj predlog dopada i da će raditi na tome da se pronađe neki način da se ovaj problem reši.

„Na jučerašnjem sastanku sa predstavnicima odborničkih grupa Skupštine grada rekao sam da mi se ovaj predlog zaista dopada i da je član Gradskog veća zadužen za resor obrazovanja, kome je danas predstao mandat, takođe sličan predlog uputio i dao nalog stručnim službama Gradske uprave da nađu idejno rešenje ovog tipa problema. Zaključak koji smo izveli na kraju na sastanka je da ćemo u bliskoj budućnosti pokušati da nađemo zajedničko rešenje koje je od interesa sve dece grada Požarevca“, rekao je Mijatović.

To Top