Merna stanica radi, ali rezultati merenja još uvek nisu dostupni

Požarevac

Društvo

Merna stanica radi, ali rezultati merenja još uvek nisu dostupni

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Posle nešto više od godinu dana, od dana isporuke opreme, proradila je automatska stanica za merenje kvaliteta vazduha.

Po rečima Bojana Dinića, člana Gradskog veća Požarevca zaduženog za resor poljoprivrede, zaštite životne sredine i zdravstva, monataža opreme je završena pre nekoliko dana i stanica je puštena  u rad, ali građanima još uvek nisu dostupni rezultati merenja.

 „Ostalo je samo da potpišemo ugovor da bi podaci o kvalitetu vazduha bili vidljivi u svakom trenutku na sajtu Agencije za zaštitu životne sredine. Očekujemo da će se to desiti u narednim danima“, kazao je Dinić za E-Braničevo.

Ova automatska stanica meriće koncentracije sumpor dioksida, azotove okside, ugljen monoksid i suspendovane čestice PM 10, PM 2,5 i PM 1 u vazduhu i rezultati će biti vidljivi u svakom trenutku na automatskom monitoringu na sajtu Agencije za zaštitu životne sredine.

Podsećamo, grad Požarevac je još u septembru 2020. godine zaključio ugovor sa društvom s ograničenom odgovornošću “Ecomaks solutions” iz Beograda vredan nešto vise od 20 miliona dinara sa PDV-om za nabavku opreme za merenje kvaliteta vazduha. Oprema je isporučena na vreme, međutim, na montažu se čekalo više od godinu dana.

>>ZAŠTO STANICA ZA MERENJE KVALITETA VAZDUHA JOŠ UVEK NIJE POSTAVLJENA?<<

To Top