NPS Požarevac o saniranju divljih deponija

Požarevac

Saopštenja

NPS Požarevac o saniranju divljih deponija

Foto: Narodni pokret Srbije Požarevac

How Good Of A Friend Are You Really?

Kada republička ministarstva raspišu konkurs za finansiranje i podršku projekata lokalnih samouprava, po pravilu grad Požarevac ili ne učestvuje ili pošalje nepotpunu dokumentaciju, navodi Narodni pokret Srbije Požarevac u saopštenju koje je stiglo u našu redakciju.

Kako se navodi, poslednji u nizu je konkurs Ministarstva za zaštitu životne sredine, po kome je 35 gradova i opština dobilo sredstva za prevenciju stvaranja i uklanjanje divljih deponija.

Iz NPS Požarevac navode da je odbornica Dragana Spasojević sa skupštinske govornice više puta ukazivala na problem da je gradska vlast nezainteresovana za subvencionisanje od strane ministarstava. Ona je predlagala, piše u saopštenju, da se gradska vlast raspita o aktuelnim konkursima u okolnim mestima koja obilato koriste fondove kao izvor finansiranja lokalnih projekata (Opštine Petrovac na Mlavi i Malo Crniće).

“Poslednjih nekoliko meseci, članovi Narodnog Pokreta Srbije u Požarevcu, obišli su više seoskih naselja i razgovarali sa meštanima o problemima. Podsećamo da je svuda, bez izuzetka, jedan od glavnih problema koji su nam navodili, baš problem divljih deponija”, piše između ostalog u saopštenju.

Svako selo koje su obišli, kažu, odlaže otpad u sred plodnih oranica, na nesanitarnim i divljim deponijama, nedaleko od samih naselja, navode iz NPS Požarevac i apeluju na gradsku vlast da se ovim pozabave.

To Top