Požarevački buvljak pliva u vodi i blatu (FOTO)

Požarevac

Društvo

Požarevački buvljak pliva u vodi i blatu (FOTO)

Foto: A. Grujić

How Good Of A Friend Are You Really?

Pošlo je više od godinu dana od kada je požarevačka skupština donela odluku da se buvljak sa lučičkog puta izmesti na dragovački put, odnosno na prostor gde je petkom stočna pijaca, međutim, to se do danas nije dogodilo.

Buvljak se godinama u Požarevcu održava svakog četvrtka na lučičkom putu. Uslovi su loši tokom cele godine jer, između ostalog nema toaleta, a naročito je problematično u zimskom periodu kada ima padavina. Polovina tezgi je na oštećenom asfaltu, a deo izložene robe bukvalno je u vodi u blatu.

Ovako u kišnom periodu izgleda buvljak u Požarevcu

Razlog ovakvog stanja je paradoksalan. Iako kukaju na uslove, prodavci ne žele da se odavde sele na novu lokaciju koju im je grad namenio za buvljak, a koja se nalazi na prostoru stočne pijace. Prodavci smatraju da tamo neće imati bolje uslove jer, kako kažu, na mestu gde se prodaje stoka ostaju fekalije i smrad, o čemu je portal E-Braničevo pisao ranije.

BUVLJAK OD ČETVRTKA NA NOVOJ LOKACIJI

BUVLJAK NA DVE LOKACIJE, GDE ĆE SE KOJA ROBA PRODAVATI?

BUVLJAK IPAK NA JEDNOJ LOKACIJI, PRODAVCI NE ŽELE DA SE SELE

Nakon njihove pobune zbog selidbe, čelnici grada su pristali da buvljak ostane na staroj adresi. Da li grad planira da sređuje i upristoji ovu lokaciju, ili ima neki drugi plan, istražićemo kod nadležnih i o tome obavestiti čitaoce.

Jedino što je u međuvremenu urađeno je obezbeđivanje toaleta i to ne na buvljaku, već u susednom reciklažnom centru.

WC u reciklažnom centru

Kako danas izgleda buvljak pogledajte u GALERIJI.

 

To Top