Primljena četiri pacijenta u kovid bolnicu, sutra se očekuje veći priliv

Požarevac

Društvo

Primljena četiri pacijenta u kovid bolnicu, sutra se očekuje veći priliv

Foto: Arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

U kovid bolnici Požarevac trenutno je na lečenju 157 pacijenta sa simptomima koronavirusa, od kojih većina iz Braničevskog okruga.

“U poslednja 24 sata imali smo četiri nova prijema i jedan otpust. Na respiratorima je trenutno osam pacijenata. Sva kiseonična mesta su zauzeta”, navodi se u saopštenju Opšte bolnice Požarevac.

I dalje je primetna loša klinička slika kod svih hospitalizovanih pacijenata.  Tokom vikenda prijema je bilo manje, ali već od jutros primetno je povećanje broja pacijenata koji su iz domova zdravlja upućeni na bolničko lečenje u kovid bolnicu.

“Tokom dana i sutra očekujemo još veći priliv pacijenata,  s obzirom na to da je došlo do velikog opuštanja građana. Uprkos našim apelima i molbama, sva okolna izletišta i kupališta bila su krcata u danima vikenda. Prema informacijama koje do nas dolaze, većina nije poštovala mere zaštite od koronavirusa, što je nedopustivo i neodgovorno u trenucima kada se naši zdravstveni radnici svakodnevno bore za živote obolelih”, saopštavaju iz bolnice.

I dalje iz ove zdravstvene ustanove apeluju na sve građane da se pridržavaju mera zaštite,  da izbegavaju gužve, zatvorene prostore, da drže propisanu fizičku distancu, nose maske i pojačano održavaju higijenu. 

U „zelenoj zoni“ Opšte bolnice Požarevac nalazi se 117  pacijenata.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top