PZP Požarevac će narednih 10 godina održavati puteve u Gradištu

Veliko Gradište

Događaji

PZP Požarevac će narednih 10 godina održavati puteve u Gradištu

Foto: Opština Veliko Gradište

How Good Of A Friend Are You Really?

Opština Veliko Gradište i Preduzeće za puteve d.o.o Požarevac potpisali su ugovor o javno-privatnom partnerstvu bez elemenata koncesije za finansiranje, izgradnju i održavanje lokalne putne infrastrukture na teritoriji opštine Veliko Gradište sa javnim plaćanjem.

Ugovor su potpisali predsednik opštine Dragan Milić i Milorad Bakalović, direktor PZP Požarevac, u prisustvu rukovodstva opštine i saradnika.

“Ovo je prvi ugovor na teritoriji Braničevskog okruga koji se potpisuje za održavanje putne infrastrukture. Nadam se da će korisnici, stanovnici opštine Veliko Gradište i drugi koji dolaze na teritoriju opštine – turisti, tranzitni putnici i drugi stanovnici Srbije koji dolaze u ovo područje, biti zadovoljni pruženim uslugama“, rekao je Bakalović.

Ugovorom čija je vrednost 1.870.597 evra, Preduzeću za puteve povereno je održavanje putne infrastrukture i kapitalno ulaganje u narednih 10 godina, a osim ispunjavanja zakonskih obaveza, obezbeđuje se kontinuitet  i kvalitet održavanja putne infrastrukture čime će se unaprediti i bezbednost svih učesnika u saobraćaju.

Predsednik opštine Veliko Gradište, Dragan Milić, istakao je da opština ima misiju da razvija turizam, a jedan od najvećih problema su putevi i njihovo održavanje zbog čega je i doneta odluka o potpisivanju ugovora o javno-privatnom partnerstu.

„Mi smo imali do sada dobru saradnju sa Preduzećem za puteve, ali to je bilo od slučaja do slučaja preko javnih nabavki. Ovo je druga priča jer je ostvarena saradnja na više godina i ona će da se manifestuje kvalitetnim održavanjem puteva – sanacijom, rekonstrukcijom, krpljenjem rupa, košenjem putnih pojaseva, nasipanjem makadamskih puteva i ulica i održavanjem signalizacije“, rekao je Milić.

On je najavio i da bi ove godine trebalo da bude odrađen veći deo poslova na asfaltiranju, presvlačenju i izgradnji novih ulica što će doprineti kvalitetnijem životu građana ove opštine, ali i turistima koji dolaze u Veliko Gradište i na Srebrno jezero.

To Top