Država obezbedila sredstva za regionalni centar za upravljanje otpadom

Požarevac

Društvo

Država obezbedila sredstva za regionalni centar za upravljanje otpadom

Foto: S.Pavlović FB

How Good Of A Friend Are You Really?

Predstavnici grada Požarevca na čelu sa gradonačelnikom, Sašom Pavlovićem, sastali su se juče sa ministarkom zaštite životne sredine, Irenom Vujović, sa kojom su razgovarali o daljim koracima u rešavanju pitanja upravljanja otpadom, objavio je gradonačelnik sa svojoj zvaničnoj Fejsbuk stranici.

Kako se navodi u objavi, ministarka Vujović je istakla da će problem upravljanja otpadom za Požarevac i ostale opštine iz okruga biti rešen izgradnjom regionalnog centra za upravljanje otpadom, za koji je država obezbedila sredstva.

Regionalni centar za upravljanje otpadom trebalo bi da bude izgrađen u  Kličevcu.

>>MENJA SE PROSTORNI PLAN ZBOG DEPONIJE U KLIČEVCU<<

Dok se ne izgradi regionalni centar za upravljanje otpadom, Požarevac će dopremati otpad na novoizgrađenu transfer stanicu, gde će se odvajati otpad za reciklažu, dok će ostatak biti transportovan na sanitarnu deponiju u Lapovu.

Budući da je deponija u Lapovu udaljena gotovo 70 kilometara od Požarevca, otpremanje otpada na tu lokaciju i dalje predstavlja značajan trošak za lokalnu samoupravu. Maksimalna efikasnost i uštede u upravljanju otpadom biće postignuti izgradnjom budućeg regionalnog i reciklažnog centra.

Podsećamo, izgradnja transfer stanice u Požarevcu počela je 2019. godine i kompletno je završena. Kako se navodi u objavi gradonačelnika, očekuje se da će biti puštena u rad do kraja godine, nakon ishodovanja upotrebne dozvole.

>>ŠTA „KOČI“ POČETAK RADA RECIKLAŽNOG CENTRA?<<

To Top