Poljoprivrednici odlažu protest za 1. april

Braničevo

Poljoprivreda

Poljoprivrednici odlažu protest za 1. april

Foto: Arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Protest i blokada saobraćaja najavljeni za utorak, 29. mart, odlaženi za petak, 1. april, potvrdili su iz Udruženja poljoprivrednika „Stig“ za E-Braničevo.

Po rečima Nedeljka Savića, predsednika Udruženja „Stig“, proteklih dana svakodnevno su bili u kontaktu sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

„Obećali su nam iz ministarstva da će biti subvencionisane nabavke azotnih đubriva u drugom krugu, ali mi nemamo nikakve garancije da će se to ostvariti. Zato smo jutros bili u policiji i odložili smo protest za petak, kako bismo im dali dovoljno vremena da realizuju obećano“, istakao je Savić za E-Braničevo.

Kako objašnjava, direktor Poljoprivredne savetodavne i stručne službe Požarevac trebalo bi ovih dana da potpiše ugovor sa Ministarstvom poljoprivrede. Ukoliko do toga ne dođe, 1. aprila poljoprivrednici iz Braničevskog okruga izaći će traktorima na ulice i blokirati saobraćaj ispred mosta na Moravi kod NR pumpe.

Podsećamo, Udruženje poljoprivrednika „Stig“ najavilo je protestnu vožnju i blokadu puta za 29. mart jer nisu ispunjena obećanja koja su ranije dobili od Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

>>NISU ISPUNJENA SVA OBEĆANJA, POLJOPRIVREDNICI NAJAVILI PROTEST <<

To Top